Fonseca: Smalling és Pedro is kezdeni fog

Fonseca: Smalling és Pedro is kezdeni fog

Holnap 12:30-kor a Genoa együttesét fogadja a Roma a Stadio Olimpicóban.

A legutóbbi 5 meccsén nem szerzett gólt Borja Mayoral. Többet vár tőle? Javasolni fogja a klubnak, hogy igazolják le végleg?

"Borja még nagyon fiatal játékos, aki nagyon jól játszik. Való igaz, hogy a legutóbbi bajnokikon nem volt eredményes, de például a Braga elleni mindkét találkozón betalált. Szerintem nagyon keményen dolgozik a csapatért, nagyon sok üres területet csinál, amivel lehetőséghez juttatja a többieket."

"Ha megnézik Mayoral számait, főleg úgy, hogy hány percet játszott, akkor azok nagyon érdekesek. A vezetőség majd dönt arról, hogy mi legyen, Pinto pedig tudja mit gondolok."

Ki áll jobban készen a játékra El Shaarawy és Pedro közül?

"Mindketten készek a játékra. El Shaarawy nagyon jól teljesített, amikor játszott, és Pedro is jól szerepelt, amikor csereként pályára lépett."

Az utóbbi időszakban nagyon sokat beszélt a stratégiáról és a csapat identitásáról. Jordan Veretout hiányzásával változni fog a stratégia?

"Veretout nagyon fontos játékos számunkra az idei szezonban, főleg az előre játékunkban. Minden meccsen van stratégiánk. A pótlására több lehetőségünk is van, Villar, Pellegrini és akár Mkhitaryan is. Holnap az alapján fogok dönteni, hogy melyik opció a legjobb a csapat számára."

Pedro kezdeni fog?

"Igen."

Legutóbb a két csapat találkozóján Mkhitaryan mesterhármasával nyert a Roma, aki akkor hamis kilencesként játszott. Megpróbálnak most is valami hasonlót? És hogy lehet, hogy az elmúlt 7 meccsen sem gólt nem rúgott, sem gólpasszt nem adott?

"Igen, ez is egy lehetőség, mert amikor ott játszott, jól teljesített. Lehet, hogy mostanában nem szerzett gólt, de a csapat így is rengeteg gólszerzési lehetőséget alakít ki, és gólokat is lövünk. Szóval ez nekem nem gond, nekem az a legfontosabb, hogy gólokat lőjjünk, az nem lényeges, hogy ki teszi ezt."

Nem fontolja meg, hogy változtat a csapat hozzáállásán, és most kicsit mélyebben visszaállva megvárnák, hogy jobban kinyílik az ellenfél?

"Ezt már csináltuk pár meccsen, amikor nem támadtak le már a saját térfelünkön. Minden meccsen más a stratégia, és szerintem a Genoa nem fog úgy visszaállni, mint ahogy a Benevento tette. Ők le fognak minket támadni már magasan, és még mielőtt támadhatnánk vissza akarják majd szerezni a labdát. Nem hinném, hogy a Benevento ellenihez hasonló meccs lesz ez."

Nem gondolja, hogy túl sok a meccs mostanában? Mit lehetne ez ellen tenni?

"A megoldás a kevesebb meccs lenne. Amikor az UEFA megbeszélésén voltam, akkor az edzők mind erről beszéltek, mindenki sokallta a mérkőzéseket, és mindenki panaszkodott, hogy emiatt sokkal több a sérülés is. De ezzel a problémával minden csapatnak meg kell küzdenie. Az én véleményem szerint ez komoly probléma, kevesebb meccs kellene, talán kevesebb tétmeccs, kevesebb nemzetközi találkozó."

Mi a helyzet Spinazzolával? Neki nem kellene pihennie?

"Elég sokat játszik, és iszonyat sok az energiája. De jelenleg három szélsőnk van, és ennek megfelelően kell velük bánnunk. Ha szükség van Spinazzola játékára, akkor játszani fog. Nem foglalkozhatunk a jövőbeli meccsekkel."

Mit gondol, hol fejlődött a Roma a legtöbbet a tavalyi évhez képest?

"Szinte mindenhol, szinte minden területen fejlődtünk. Csak a kapott gólok statisztikájában vagyunk rosszabbak, ami szerintem nem jelenti azt, hogy rosszabbul védekezünk, mert ezek csak számok."

Nem tart attól, hogy megismétlődik a Benevento elleni mérkőzés?

"Szerintem a Genoa nem fog úgy visszaállni, ezért nem számítok hasonló mérkőzésre."

"Viszont annyit szeretnék mondani, hogy a Benevento elleni meccs nagyon fontos volt számunkra. Megnéztük, beszéltünk róla, és dolgoztunk rajta. És például a Fiorentina ellen sok hasonló pillanat volt, amikor ugyanígy kellett játszanunk, és helyzeteket kialakítanunk. A játékosok tudják már, hogy mit kell jobban csinálniuk az olyan csapatok ellen, melyek ennyire visszaállnak. És ha ez holnap megtörténik, akkor már sokkal jobban fogják érteni, hogy miként kell hozzáállni a dolgokhoz. Nyilvánvaló, hogy nem lesz könnyű dolgunk, semmi sem könnyű, de felkészültebbek leszünk."

Hogy van Smalling?

"Egészséges, és holnap játszani fog."

Davide Ballardinivel sokkal kevesebb gólt kap a Genoa. Hogy csinálják ezt?

"Biztosan nehéz meccs lesz, mert Ballardinivel nagyon jó eredményeket értek el, nagyon erős csapat lett."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Genoa, Serie A