Fonseca: Sem Smalling, sem Veretout nem játszik majd

Fonseca: Sem Smalling, sem Veretout nem játszik majd

Rangadóval folytatódik a Roma számára a bajnokság, miután a 3. helyen álló Sassuolo együttesét fogadja vasárnap délután.

Jordan Veretout és Chris Smalling bevethető lesz holnap?

"Nem, egyikük sem áll a rendelkezésemre a holnapi meccsen. Smalling a csapattal edzett ma, egyre jobb állapotban van, a jövő hétre már valószínűleg visszatér, ami pedig Veretout-t illeti, úgy döntöttem, inkább nem kockáztatom a játékát."

Marash Kumbulla vagy Federico Fazio fog holnap játszani?

"Meglátjuk holnap. Az igazság az, hogy nincs túl sok belső védőnk jelenleg, és mind Fazio, mind Kumbulla kihagyott hosszabb időt, ezért egyikük sincs túl jó formában. Meglátjuk, hogy melyik tud játszani."

Várható volt, hogy Smalling ilyen sokáig nem lesz bevethető? Előfordulhat, hogy ez a térdprobléma akár súlyosabb is lehet?

"Amiatt nem aggódom, hogy ebből akár komoly sérülés lehet. Ma is edzett, jól ment neki, és hamarosan vissza is fog térni."

Lorenzo Pellegrini és Gonzalo Villar tudnak együtt játszani a középpályán?

"Jelenleg a középpályán sincs túl sok választási lehetőségem, holnap a Pellegrini-Villar-Diawara hármasból kettő biztosan játszani fog."

Tavaly a két csapat mindkét mérkőzése 4:2-re végződött a pályaválasztó sikerével. Ez a mérkőzés is ilyen sokgólos találkozó lehet?

"Két támadófelfogású csapatról van szó, és nekem nagyon tetszik a Sassuolo játékstílusa. A legutóbbi 4 idegenbeli meccsüket megnyerték. Ami a támadójátékukat illeti, nagyon erősek, és biztos vagyok benne, hogy nyílt mérkőzés lesz, és mivel a vendégek jó formában vannak, nehéz is lesz egyben."

Nem volt túl sok idejük felkészülni erre a találkozóra. Mire koncentráltak inkább, a támadójátékra, vagy a védekezésre?

"Mint mindig, a mérkőzésekre kétféle stratégiával készülünk, egy támadóval, és egy védekezővel. Való igaz, nagyon kevés időnk volt, de azért valamennyit sikerült készülnünk."

A védőhiány miatt előfordulhat, hogy Calafiori továbbra is lehetőséget kap, mint szélső védő? Egyáltalán mi a klub hozzáállása a fiatalokhoz?

"Kicsit más a véleményem ezzel kapcsolatban, mint Önöknek. Nekem Calafiori egy fiatal, tehetséges játékos, akinek viszont még sokat kell fejlődnie, és tanulnia. Fiatal még, szóval ez teljesen normális."

"Önök pedig egy meccs után már rögtön azt mondják, hogy a világ egyik legjobbja máris, ez pedig nem jó, ez nem segít a fiataloknak. Jól játszott, én elégedett voltam, fejlődik is a srác, mi pedig hiszünk benne, és látunk benne potenciált. De ennyire még ne menjünk előre."

Antonio Mirante vagy Pau Lopez kezd holnap?

"Már eldöntöttem, hogy ki fog kezdeni."

Egy olyan csapat ellen fog a Roma játszani, amelyik szeret mélyről építkezni, és megjátszani az üres területeket. Várható, hogy agresszív letámadással próbálják majd megakadályozni a Sassuolot a gyors támadásvezetésben?

"Önök mindent tudni akarnak: ki fog játszani, hogyan fogunk játszani, kik lesznek a védők, kik a támadók. Meglátjuk holnap."

Eddig teljesen más az idei szezon a tavalyihoz képest. Gondolta volna, hogy a Sassuoloval lesz versenyben a csapat a Bajnokok Ligáját érő helyekért?

"A Sassuolo megérdemelten van ott, ahol. Engem nem lep meg, és a bajnokságban van még 7-8 ilyen erős csapat. A tabella megmutatja a jelenlegi helyzetet."

Azok a játékosok, akik eddig alig játszottak, mind jól reagáltak akkor, amikor lehetőséghez jutottak. Kiket illet elismerés?

"Az egész csapatot és a játékosokat. Amikor nyersz, akkor minden sokkal könnyebb, amikor egyértelmű, hogy mit csinálsz, akkor is könnyebb. Minden játékos készen áll, és tudják, hogy mit kell tenniük akkor, ha pályára lépnek. Szóval tényleg mindenkit elismerés illet, mert amikor lehetőséget kaptak, akkor tették is a dolgukat. Ennek pedig én nagyon örülök."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Sassuolo, Serie A