Fonseca: Remek meccset játszottunk

Fonseca: Remek meccset játszottunk

Fazio kiállítása miatt 1 órán keresztül 10 emberrel játszott a Roma, de így is simán, 4:0-ra nyert az Udinese vendégeként.

Ez az igazi Roma?

"Mindenekelőtt azt gondolom, hogy nagyon jó meccset játszottunk, nagyon sok gólszerzési lehetőségünk volt még 10 emberrel is. Megérdemelten nyertünk."

A kiállítást követően elégedett a csapat reakciójával?

"Mindannyian nagyot küzdöttek emberhátrányban. Sikerült még 3 gólt szereznünk, és akár több is összejöhetett volna."

Piros lap volt?

"Erről nem is akarok beszélni."

Ahelyett, hogy a csapat ráült volna az 1:0-ra, szerzett még 3 gólt...

"Van tartása a csapatnak. A csapat megértette, hogy fontos lesz a védekezés, de képesek vagyunk támadni is. Amikor emberhátrányban vagy, általában védekezni szokás, de szerintem mi képesek voltunk további gókokat szerezni."

Hogyan sikerült Pastorét erre a szintre felhozni? Nagyon úgy tűnik, hogy újra élvezi a focit.

"Ez mindenekelőtt fizikális kérdés, mert tisztán látszik, hogy jó fizikai állapotban van. Most is jól játszott, és visszaszerezte az önbizalmát, így egyre jobban teljesít."

Ha visszatérnek a középpályások, mi lesz Mancinivel?

"Számomra ő mindenképpen hatalmas meglepetés, de nagyon élvezem, ahogy a középpályán teljesít. Viszont nekem már a következő meccsel kell foglalkoznom, ahol nem lesz Fazio, és majd meglátjuk, hogy hol szerepeltetem Mancinit, de az biztos, hogy nagyon jól teljesít a középpályán."

Mikor láthatjuk Florenzit újra tartósabban a pályán?

"Nézzék, ez az én döntésem, de ő továbbra is a mi csapatkapitányunk, egy nagyon jó játékos, aki keményen dolgozik, de most én így döntöttem. A csapat jól teljesít, de az biztos, hogy fog még Florenzi játszani."

Mi a pontos posztja Florenzinek?

"Nagyon sok poszton képes játszani, de az is igaz, hogy a legtöbbször jobb oldali védőként használtuk, de a bal oldalon is képes játszani."

Forrás: romanews.eu

Címkék: AS Roma, Fonseca, Udinese, Serie A