Fonseca: Pellegrini nagyon jól játszott

Fonseca: Pellegrini nagyon jól játszott

A Roma Gianluca Mancini fejesgóljával legyőzte hazai pályán a Genoa együttesét.

Mi kellett volna még ahhoz, hogy előbb lezárja a meccset a Roma?

"Egy igen jó csapat ellen játszottunk, amelyik nagyon jó eredményeket ért el top csapatok ellen. Azt vártam a Genoától, hogy magasan letámadnak, ehelyett egy kicsit mélyebben védekeztek, ezért nehezebb volt szabad területet találni, főleg az első félidőben. Lassan járattuk a labdát, és a szabad területekbe sem próbáltuk meg eljuttatni a labdát. De úgy érzem, a végén megérdemelten nyertünk."

Miért játszott Cristante ezúttal bal oldali belső védőt?

"Bryan nagyon intelligens játékos, és azért választottam ezt a megoldást, mert ezzel plusz minőséget kaptunk a hátulról építkezéshez. Láttuk, hogy Bryannek és Mancininek is több helye volt mindkét oldalon, és Cristante képessége pont elég volt ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet."

A sok meccs ellenére úgy tűnik, hogy a csapat elég jó formában van fizikailag.

"Való igaz, elég jó állapotban van. Próbálunk jól bánni a játékosokkal és azok játékperceivel. Van pár játékos, aki fáradtabb a többiektől, mert ők sokkal több meccset játszanak, és ilyen Cristante, Mancini, valamint Pellegrini."

Mindenki azt várta Pellegrinitől, hogy irányítót játszik majd, ehelyett mélyebben szerepelt. Később is előfordulhat ezen a poszton?

"Hasonlóan Bryanhez, ő is nagyon okos játékos. Ma Pellegrini lépett Veretout helyébe. Jordan nagyon jól szokott ott játszani, és aki ezen a poszton szerepel, annak meg kell tudnia találni a szabad területeket. Lorenzo nagyon jól tette a dolgát, sokat futott, és keményen dolgozott a csapatért. Persze erre a posztra más lehetőségünk is van Mkhitaryan és Villar személyében, de azt kell mondjam, nagyon tetszett az, ahogy Pellegrini játszott."

Végül nem kapott gólt a Roma kontrából. Hogy sikerült ezt megcsinálni?

"Az első félidőben nem támadtunk úgy le, ahogy szerettem volna. Nem voltunk elég agresszívak, és Mancini emberfogása nagyon jól működött, a Genoa így nem tudott gyors ellentámadást indítani. Ebben nagyon fontos szerepe volt Diawarának is, ő nagyon kiegyensúlyozottá tette a csapatot, és sokat segített a védőknek."

Edin Dzeko visszatérhet már a Shaktar elleni meccsre? Milyennek ítéli meg Mayoral játékát?

"Kevés az esély rá, igaz javul az állapota, de még csak most kezdte el az egyéni edzéseket. Meg kell néznünk, hogy a következő napokban hogy alakul a helyzet."

"Borja nagyon keményen dolgozott ma is. Nem volt könnyű meccs ez számára, mert alig volt területe. Ahogy láttuk, a Genoa kicsit mélyebben védekezett, ami egy csatár helyzetét ilyenkor mindig megnehezíti. Ennek ellenére nem adta fel, dolgozott, tette a dolgát, segített a csapatnak, területeket szabadított fel, befutott oda, szóval dolgozott rendesen. Néha az ilyen dolgok láthatatlannak tűnnek egy csatártól. Az is igaz, hogy amikor megkapta a labdát, akkor dönthetett volna gyorsabban, vagy jobban, de végig keményen küzdött, ahogy mindig."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Genoa, Serie A