Fonseca: Pellegrini nagyon fontos láncszeme a csapatnak

Fonseca: Pellegrini nagyon fontos láncszeme a csapatnak

A holnap esti mérkőzés sajtótájékoztatóján a portugál szakember külön beszélt Pellegriniről, és Zanioloról is.

A vasárnapi, Inter elleni mérkőzésen nyújtotta talán az eddigi legjobb teljesítményét a csapat, amióta itt van, főleg ha figyelembe vesszük az ellenfél minőségét. Milyen állapotban vannak a játékosok mentálisan a döntetlen után?

"Minden rendben, habár nem lehetünk teljesen elégedettek, mert végül nem sikerült megnyernünk a mérkőzést, pedig megérdemeltük volna. Most viszont újabb nehéz meccs vár ránk, ahol ugyanolyan hozzáállásra lesz szükségünk, mint az Inter ellen. Fontos meccs lesz, és csak úgy tudunk nyerni, ha ugyanúgy fogunk játszani, mint vasárnap."

A hibájáig Leonardo Spinazzola volt az egyik legjobb a csapatban...

"Az ilyen dolgok megtörténhetnek egy meccs során. Spinazzola jó formában van, szinte az összes meccsen játszott, és mindig jól. Ez nem szervezettségből, vagy rossz helyezkedésből eredő hiba volt, csak balszerencse."

Holnap a már kiesett SPAL lesz az ellenfél, szóval milyen mérkőzésre számít?

"A jelenlegi körülmények között ez is nehéz meccs lesz, mert a SPAL-on már nincs nyomás, sokkal szabadabban futballozhatnak. Nekünk biztos nem lesz könnyű dolgunk, ezért is lesz szükség hasonló hozzáállásra, mint az utóbbi meccseken. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű találkozó."

Az új rendszerben a Dzeko mögötti két játékosnak igen nehéz helyzete van, mert a mérkőzés minden fázisában segítenie kell a csapatot. Milyen állapotban van fizikálisan Henrikh Mkhitaryan és Lorenzo Pellegrini?

"Mindketten fáradtak, meglátjuk, hogy holnap kezdeni fognak-e. Mindketten jól játszanak, nem értek egyet azokkal a kritikákkal, amik Lorenzót érik. Ne feledjük, hogy elég sokat volt sérült, és hogy milyen kemény munkát végez a csapatért."

"Én teljes mértékben bízom benne, és szerintem számos dologban nincs igazuk a kritikusoknak. Pellegrini hatalmas Roma drukker, imádja a csapatot, és ez a pályán is meglátszik: iszonyat sokat fut, nagyon sokat dolgozik a csapatért. Nagyon fontos láncszeme a csapatnak."

Ugyanazt a kezdőcsapatot láthatjuk holnap is, vagy lesz némi változtatás?

"Meglátjuk. Még ki kell értékelnünk a játékosok állapotát, mert elég sok komoly tétmeccset játszottunk igen rövid időn belül, szóval azt gondolom, hogy szükség lesz némi változtatásra."

Mi a helyzet Zanioloval?

"Még mindig nem teljesen egészséges, ezért nem lesz tagja a keretnek. De itt szeretném kiemelni, hogy nem azért nincs a keretben, mint amit az újságokban leírtak vele kapcsolatban."

"Akik ismernek tudják, hogy mindig az igazat mondom, ahogy régebben minden játékossal kapcsolatban is. Bizonyos történetek egyszerűen nem igazak. Nincs semmilyen probléma Zanioloval, és ha én azt mondtam, hogy beszéltem vele, és nincs semmi gond, akkor ez az igazság. Ha lesz probléma, akkor azt el fogom mondani. Most sérült, ennyi."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, SPAL, Serie A