Fonseca: Pellegrini megváltoztatta a mérkőzést

Fonseca: Pellegrini megváltoztatta a mérkőzést

A Roma mestere elégedett volt a játékosai által a Sampdoria elleni mérkőzésen tett erőfeszítésekkel.

A csapat várt a megfelelő pillanatra, nem vált türelmetlenné. Elégedett volt a játékosai hozzáállásával?

"Igen. Ne felejtsük el, hogy ez volt a csapat első mérkőzése. A csapat hozzáállása megfelelő volt, legalább 2-3 tiszta ziccerünk volt, de aztán a bekapott gólt követően kicsit elvesztettük a koncentrációnkat. Túl sok területet hagytunk a Sampnak a támadásokhoz, de a második félidőben teljesen más teljesítményt nyújtottunk."

Lorenzo Pellegrini a mérkőzés végén állt csak be, de vele megváltozott a játék képe is teljesen. Nem volt túl kockázatos kihagyni őt a kezdőből?

"Nem volt más lehetőségem, nem volt teljesen egészséges, mindössze 3-4 napot tudott teljesen edzeni. Nem kockáztathattuk a játékát már az elejétől fogva, de végül beállt, és megváltoztatott mindent, mellesleg remek gólpasszt adott Dzekonak."

Az Európa Liga, vagy a Serie A ad nagyobb esélyt a Roma számára a jövő évi BL szereplésre?

"Azt kell mondjam, hogy jelenleg két út áll előttünk, de az Atalanta nagyon jó formában van, szóval nehéz lesz. Ettől függetlenül az utolsó pillanatig küzdeni fogunk."

"Nem szabad több pontot veszteni, és hiszünk abban, hogy meg tudjuk csinálni. Nekünk csak a saját meccseinkel szabad foglalkoznunk, mert ha nem így teszünk, akkor nehéz dolgunk lesz."

Dzeko a legjobb csatár, akivel valaha dolgozott?

"Igen. Ez a két gólja is megmutatta, hogy mekkora klasszis játékos. Így befejezni csak a legjobb csatárok tudnak."

Roger Ibanez kezdett a védelemben, ami sokakat meglepett.

"A döntésem nagyrészt az edzéseken alapult. Gianluca Mancininek volt egy kisebb gondja, az elmúlt napokban nem tudott velünk edzeni, és Roger elég jól teljesített. Jó meccset játszott, amit megérdemelt. Sosem egyszerű egy fiatal játékosnak bemutatkozni a Romában."

Hogy van Zaniolo?

"Jól van, jól halad a felépülése. Már a Primaverával edz, és 1-2 héten belül már újra az első csapattal lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Sampdoria, Serie A