Fonseca: Pellegrini készen áll, hogy kezdjen

Fonseca: Pellegrini készen áll, hogy kezdjen

Kisebb szünet után folytatódik a bajnokság, ahol a Roma az újonc Brescia együttesét fogadja az Olimpicóban.

A Brescia sorozatban négy vereséget követően érkezik az Olimpicóba. Milyen meccsre számít?

"Mindenképpen nehézre. Edzőváltáson mentek keresztül, és már egy meccset játszottak Grossóval a kispadon. Az Inter és a Napoli elleni meccseiket láttam, és azt mondhatom, hogy jó csapat. Szépen játszottak, jó játékosaik vannak, szóval nehéz meccsre számítok holnap."

Most, hogy sokan felépültek a sérüléseikből, Mancini visszatér a védelembe?

"Mancini belső védő, és vissza fog térni a szokásos posztjára, ez várható."

Edin Dzeko mindössze 1 gólt szerzett az elmúlt 10 meccsén. Mi történt vele?

"Én semmi problémát nem látok Dzekóval, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra gólokat fog szerezni. Holnap is ő fog kezdeni."

Mi a helyzet Cengiz Ünderrel?

"Cengiz nagyon jól van, készen áll a bevetésre."

Múlt héten részt vett egy találkozón a játékvezetőkkel. Mit gondol, várható pozitív változás a videóbíró használatában?

"Két megbeszélésen is ott voltam, hogy megértsem a VAR helyzeteket. Most már kezdem jobban megérteni, hogy miként alkalmazzák a játékvezetők a szabályokat, amikket talán nem értenél egyet. Szóval nem olyan egyszerű a dolguk."

Alessandro Florenzi játszani fog holnap?

"Ezt holnap meglátjuk. Én a döntéseimet nem a válogatottban mutatott játék alapján hozom meg, sem aszerint, hogy az újságok mit írnak. Amikor valaki mellett leteszem a voksom, akkor azt azért teszem, mert azt gondolom, hogy az a legjobb megoldás. Ha most azt gondolom, hogy játszania kell, akkor fog."

Mi a helyzet a sérültekkel?

"Spinazzola még nem épült fel, még csak két napja kezdte meg az edzéseket. Mkhitaryan már szinte teljesen 100%-os állapotban van, már egy ideje velünk edz, de még nem teljesen áll készen. Inkább a következő meccsen lesz bevethető. Pastore kapott egy rúgást a csípőjébe, ezért úgy döntöttünk, hogy holnap inkább nem játszik majd, de utána ő is újra bevethető lesz. Lorenzo Pellegrini egészséges, és készen áll a játékra."

Miben kell fejlődnie a Romának ahhoz, hogy sikerüljön szintet lépnie?

"Minden területen. Mentálisan, taktikailag, és erőnlétben is. Minden területen dolgoznunk kell."

Számított rá, hogy Nicolo Zaniolo ilyen jól szerepel majd a válogatottban is?

"Mindig mondtam, hogy Zaniolo hatalmas tehetség, akinek folyamatosan fejlődnie kell, és aki elől bárhol képes játszani."

Pár héttel ezelőtt azt mondta, hogy Diawarának fejlődnie kell abban, hogy miként reagálja le azt, mikor a csapat elveszíti a labdát. Sikerült fejlődnie?

"Diawara egészséges, és készen áll a játékra. Az elmúlt két hetet ennek gyakorlására szánta, és szerintem sikerült is fejlődnie."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Brescia, Serie A