Fonseca: Pau Lopez visszatér, Florenzire viszont még nem számíthatok

Fonseca: Pau Lopez visszatér, Florenzire viszont még nem számíthatok

A Roma a remekül kezdő Cagliari csapatát fogadja a Serie A legújabb fordulójában.

Milyen meccsre számít a Cagliari ellen?

"Újabb nehéz meccsre számítok egy olyan csapat ellen, amelyik nagyon jól kezdte a bajnokságot. Jelenleg egy elég intenzív perióduson megyünk keresztül, és nagyon kevés az idő a regenerációra a meccsek között, de a játékosaim így is rendben vannak fizikálisan."- kezdte a sajtótájékoztatót a portugál szakember.

Tekintve, hogy a támadósorban elég kevés lehetősége van, Pastore, vagy Cristante játszik majd irányítót?

"Nem könnyű Pastorénak két meccset ilyen gyors egymásutánban játszani. Cristante már játszott 10-esként, de sem neki, sem Veretoutnak nincs meg az ehhez a poszthoz szükséges pontos karaktere. Azonban holnap valamelyikük ott fog játszani."

Nagyon sok a sérülés a csapaton belül. Mit lehet tenni, hogy megelőzzék ezeket?

"Nem fogok most belemenni a sérülések sajátosságaiba. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy elkerüljük ezeket - a klubnak nagyon egyértelmű és szigorú sérülésmegelőző szabályzata van, ami tudományos adatokra épül. A szezon ezen szakaszában a legjobban előforduló sérülés, a combhúzódás, amiből viszont alig van. Ha ebből több lenne, akkor beszélhetnének arról, hogy valami nincs rendben."

"Gyakran a régi sérülések újulnak ki, vagy a véletlen sérülések fordulnak elő, amikkel nem lehet mit kezdeni. Ilyen most Zappacosta, Pellegrini, vagy éppen Bouah sérülése. Bizonyos sérüléseket nem tudsz kontrollálni."

"Az igazi kérdés az, hogy teszünk-e valamit ezek megelőzése érdekében, és a válasz az, hogy igen. Ez nem mindig fordul elő a Románál, ugyanúgy jellemző más kluboknál is, ahol nagyon sok meccset játszanak. Ez nem csak a Romával fordul elő, de itt is hatalmas a médiaérdeklődés, viszont minden csapatnál előfordul az ilyen, ahol rövid időn belül sok meccset kell játszani."

Mi a helyzet Florenzivel?

"Sajnos nem jött rendbe. Ma például otthon volt, mert influenzás."

Pau Lopez visszatér a kapuba?

"Igen, holnap ő fog kezdeni a kapuban."

Cristante azt nyilatkozta a Wolfsberger elleni meccs után, hogy a döntetlen nem rossz eredmény. Nem gondolja, hogy szerencsésebb lett volna azt mondani, hogy egy ilyen csapat ellen a döntetlen bosszantó eredmény?

"A szavait talán kiemelték egy sajátos kontextusból. Mindenki tudja, hogy csak akkor örülünk, ha nyerünk, és ez mindig, minden ellenféltől függetlenül így van. Talán a meccs után a másik két csapat eredménye függvényében lehetett ez, hiszen így még mindig az élen vagyunk, és Cristante megjegyzése erre vonatkozhatott."

"Mi mindig nyerni akarunk, és a meccs után az öltözőben mindenki bosszús volt amiatt, hogy ez nem sikerült. Cristante az egyik legambiciózusabb játékosunk, jobban szeretem, ha a tettek beszélnek, és Cristante ebből a szempontból az egyik vezérünk, a legtöbbet elváró játékosunk."

Nagyon sok hiba csúszik Zaniolo és Kluivert játékába, ráadásul elég sok sárga lapot kapnak.

"Egyetértek ezzel. Nagyon sokszor sikerül elég szép támadásokat vezetni, de az utolsó támadóharmadban rendre rossz döntéseket hozunk. Ez sokszor előfordult Zaniolóval és Kluiverttel is. Hiányzik a pontosság a pálya azon részén, erről sokszor beszélgettünk már, és elmondtam, sokkal hatékonyabbnak kell lennünk ezen a területen. Bizonyos része magyarázható a fiatalságukkal, és idővel hatékonyabbak lesznek, ez is a fejlődésük része."

"Ami pedig a sárgákat illeti, szerintem bizonyos részük jogos volt, de voltak olyanok, amik nem. Például a Lecce ellen, ott túl könnyedén osztották a sárgákat, néha szinte általános meccshelyzetekben is."

Többet vár Nikola Kalinictől?

"Szerintem azt mindenki észrevette, hogy hosszú idő után ez volt az első olyan meccse, ahol kezdő volt. Képes ő többre is, ebben biztos vagyok. Ezt önök is tudják, hiszen láthatták már régebben, hogy nagyon jó csatár. Biztosan javulni fog, mind a játékát, mind a fizikai állapotát illetően."

A Cagliari a 9 góljából 4-et fejjel szerzett. Jobb választás lehet erre a meccsre Fazio és Smalling, mint Juan Jesus és Mancini?

"Ha azt próbálják kiszedni belőlem, hogy kik lesznek holnap a belső védőink, akkor nem fogok beugrani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Cagliari, Serie A