Fonseca: Örülök, hogy így fejeztük be a bajnokságot

Fonseca: Örülök, hogy így fejeztük be a bajnokságot

Hátrányból fordítva magabiztos győzelmet aratott a Roma a Juventus vendégeként a Serie A zárófordulójában.

Mindkét csapat igen tartalékos összeállítással lépett pályára, és Higuain korai gólját követően Nikola Kalinic egalizált, majd Diego Perotti duplázott, ezzel beállítva az 1:3-as végeredményt.

Egy ilyen győztes meccsel lehet a legjobban felkészülni a Sevilla ellen, ami mindössze 5 nap múlva lesz?

"Igen, ez segít. A csapat nagyon meggyőzően játszott, pedig a Sevilla meccsre tartalékolva játszottunk. Most már teljes mértékben csak arra a meccsre koncentrálunk, ami biztosan nem lesz egyszerű. Győzni mindig jó, különösen a Juventus ellen."

"Mondtam a srácoknak, hogy egy ambiciózus csapat mindig győzelemre játszik, és ilyenkor egyáltalán nem számít, hogy ki az ellenfél, hogy helyezkedik el a tabellán. Mindig győzelemre kell játszani, és ma ezt tettük, profi teljesítményt nyújtottunk."

Nem volt egyszerű hátrányból felállni, de a csapatnak sikerült. Elégedett volt a csapat reakciójával?

"Igen, elégedett vagyok. A csapat jó formában van jelen pillanatban, és nem volt olyan könnyű hátrányból megfordítani a meccset. A csapat viszont elég agresszív volt."

Gonzalo Villar nagyon magabiztos volt a labdával, mennyire fontos egy ilyen játékos a labdakihozataloknál?

"Ő még nagyon fiatal, és ne felejtsük el azt sem, hogy pár hónappal ezelőtt még a spanyol másodosztályban futballozott. Még tanulja és szokja az olasz futballt, de mindannyian hiszünk benne, nagy reménysége a Romának. A Juventus ellen nagyszerűen játszott, nekem nagyon tetszett. Fiatal, de nagyon bátor játékos."

Segített a döntésben ez a meccs, hogy a Sevilla ellen kik játszanak majd?

"Mindig jó látni bizonyos játékosokat, akik nem kaptak előtte túl sok lehetőséget, hogy élnek a lehetőséggel. Azt kell mondjam, hogy vannak még bennem kérdések a Sevilla elleni kezdőt illetően, mert meg kell majd néznünk, hogy Lorenzo Pellegrini állapota mennyit javul, valamint Nicolo Zaniolo ki tudja-e pihenni magát."

Zaniolo hosszú idő után volt újra kezdő. Milyen teljesítményt nyújtott?

"Nagyon jól játszott. Láthattuk, hogy a végére nagyon elfáradt, de amíg a pályán volt, nagyon jól futballozott."

A háromvédős rendszer az ön döntése volt, vagy a játékosokkal közösen határoztak így?

"Az én döntésem volt, a játékosokkal előtte nem beszéltem erről. A három vereség után éreztem, hogy hátul sokkal biztonságosabb védekezésre van szükségünk, ezért választottam ezt a felállást."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Juventus, Serie A