Fonseca örül annak, hogy sikerült győztes meccsen rotálnia

Fonseca örül annak, hogy sikerült győztes meccsen rotálnia

Több kulcsjátékosát pihentetve sikerült győznie a Romának a roppant veszélyes Bologna ellen.

Legfőképpen pozitívumai voltak ennek a meccsnek?

"Igen. Nagyon sok helyen változtattam, mert nagyon fontos volt, hogy jó pár játékost tudjak pihentetni azok közül, akik az Ajax ellen is játszottak. Való igaz, hogy az első félidőben eléggé szenvedtünk letámadásaiktól és a szoros emberfogásuktól, de szerintem végül sikerült megtalálnunk a megfelelő egyensúlyt, és a második félidőben már egy teljesen más meccset láthattunk. Nagyon sok gólhelyzetünk volt."

Mkhitaryan a második félidőben csereként állt be, ez azt jelenti, hogy csütörtökön már pályára léphet?

"Nézzük előbb meg, hogy milyen állapotban van. Egyelőre csak szombaton tudott velünk edzeni, ma pedig csak pár percet játszott. Viszont az a legfontosabb, hogy a csütörtöki meccsre hadrafogható lesz."

A Roma mindig nagyon látványos támadófutballt játszik. Ha sikerülne csökkenteni a sok védekezési hibát, akkor nagyon szép dolgokat érhetne el ez a csapat. Mit gondol, mennyire van messze ettől, hogy valami különöset érjen el, mondjuk bejusson az EL döntőjébe?

"Az Ajax ellen nagyon nehéz meccs vár ránk. A védekezésünkre nagyon oda kell majd figyelnünk, nem szabad hibáznunk. Megint 100%-os teljesítményre lesz szükség. Nagyon fontos, hogy a játékosok felfogják, a párharc még nem lefutott. Tökéletes meccsre lesz szükségünk ahhoz, hogy továbbjussunk."

Az, hogy Spinazzolára nem számíthat, változtat valamit a védekezésen?

"Most már az Ajax elleni meccsel szeretnék foglalkozni, de jelen pillanatban nem könnyű változtatni a taktikai felálláson."

Mi a véleménye Reynolds bemutatkozásáról?

"Nagyon sokat tanul, sokat fejlődik, de ne felejtsük el, hogy még nagyon fiatal. Alig pár hónapja csatlakozott hozzánk egy teljesen más bajnokságból, időre van még szüksége. Ma viszont jól játszott."

"Nem volt könnyű kezdeni a mérkőzésen, és nem kizárt, hogy voltak ideges pillanatai a pályán, de összességében tetszett az, amit tőle láttam."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Bologna, Serie A