Fonseca örül annak, hogy a felforgatott csapat is megtartotta az identitását

Fonseca örül annak, hogy a felforgatott csapat is megtartotta az identitását

Kulcsjátékosai nélkül aratott aránylag sima győzelmet a Roma a Parma ellen a vasárnap délutáni bajnokin.

10-ből hányas osztályzatot adna a Roma mai teljesítményére? 8-ast?

"Elég jól játszottunk, különösen az első félidőben - mikor 3 gólt is szereztünk, és akár még több is összejöhetett volna. Azt hiszem a csapat jó formában van jelenleg. A második félidőben is kézben tartottuk a mérkőzést, és továbbra is sok helyzetünk volt."

Mikor kezdi el a tárgyalásokat a klubbal a jövőjét illetően?

"Ez nem rajtam múlik, de különösebben nem is foglalkozom vele. Teljes mértékben a munkámra összpontosítok. Elégedett vagyok, mert a csapat jól játszik, és nyer is. Ez pedig a legfontosabb, csak ez számít a Romának."

Számított arra, hogy Henrikh Mkhitaryan ennyire jó lesz?

"Miki nagyon okos játékos, nagyszerű profi, aki számos posztot be tud tölteni, a hozzáállása pedig tökéletes. Szóval egyáltalán nem lepett meg az, hogy ennyire jól teljesít."

Számított arra, hogy a csapat ilyen jól reagál majd Edin Dzeko hiányára?

"A csapat tele van jelenleg önbizalommal. Való igaz, Dzeko a csapat nagyon fontos láncszeme, ahogy Chris Smalling és Lorenzo Pellegrini is. Ma elég sok helyen történt változtatás, de az identitásunk a régi maradt. Ezen a meccsen sok cserejátékossal is jó teljesítményt nyújtottunk."

Borja Mayoral folyamatosan fejlődik, de a támadásépítésben még sokkal többet kellene tennie...

"Jól játszott egy olyan csapat ellen, amelyik nagyon mélyen védekezik, és nagyon keményen kivette a csapatmunkából is a részét. Jók voltak a döntései, a gólja pedig szép munka volt. Szépen fejlődik, és épül az önbizalma is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Parma, Serie A