Fonseca: Nem voltunk elég agresszívak

Fonseca: Nem voltunk elég agresszívak

Súlyos vereséggel ért véget a Roma veretlenségi sorozata a Napoli ellen vasárnap este.

A portugál mester szerint a csapatban nem volt meg az az agresszivitás, ami az ilyen mérkőzésekhez elengedhetetlen.

A csapat nem volt elég bátor?

"Igen, így van. A csapat nem mutatta a jelét annak a szokásos lelkes, bátor játéknak, amit szoktunk, és pont egy ilyen csapat ellen, mint a Napoli. A Napoli megérdemelten nyert, mert mi semmit nem csináltunk annak érdekében, hogy más legyen a végeredmény."

Fontos mérkőzés volt abból a szempontból, hogy kiderüljön a Roma reális ambíciója az idei szezonban. Most akkor át kell értékelni ezeket?

"Nem. A meccset megelőzően sem mi voltunk a világ legjobb csapata, és utána sem mi vagyunk a legrosszabbak. Minden mérkőzés egy teszt, és nem csak azoknak, akik a legjobbak ellen játszanak. Nyertünk jó csapatok ellen is, most ezen a meccsen nem sikerült, nem is játszottunk jól. A csapat bátortalan volt, és nem voltak agresszívak a játékosaim. Amikor ez történik, akkor arra kell koncentrálnod, hogy mindent kijavíts, ami nem működött, vagy ami hiányzott."

Nem lehetett az is a gond, hogy sokan nem teljesen egészségesek, a cserék nincsenek így ugyanazon a szinten, vagy egyszerűen egy rossz este volt?

"Nem akarok kifogásokat keresni. Nem voltunk agresszívak, nem sikerült lezárnunk az üres területeket, ezért szinte folyamatosan mögénk tudtak kerülni. Nem volt meg a csapategység, és a megfelelő agresszivitás a védekezésben."

"Az egészben az a legdurvább, hogy az elején jól játszottunk, majd egyszer csak képtelenek voltunk sorozatban háromszor egymáshoz passzolni."

Hogyan magyarázná meg ezt az estét?

"A Napoli nagyon jó csapat, mi pedig a védekezésben olyan hibákat követtünk el, ami eléggé elvette a srácok önbizalmát. Védekezésben végig szenvedtünk, és ha megszereztük a labdát, nagyon gyorsan akartunk valamit kezdeni vele ahelyett, hogy kicsit járattuk volna. Így viszont a Napoli nagyon gyorsan visszaszerezte, és már kontrázhatott is."

Bizonyos szempontból is különös volt ez az este?

"Mindenki számára, aki szereti a futballt, és látta Maradonát játszani, ez az este mindenképpen más volt, de ahogy elkezdődött a találkozó, már csak arra gondoltunk. Ez a mérkőzésre nem volt ráhatással."

Dzeko teljesítménye mennyire hátráltatta a csapatot?

"Semennyire. Ne feledjük, hogy Dzeko elég sokáig nem játszott, ezért fizikálisan nincs a legjobb formában. De ahogy mindig mondtam, amikor kikap a csapat, akkor nem szabad kifogásokat keresni. Felemelt fejjel el kell ismerni, hogy jobb volt az ellenfél."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Napoli, Serie A