Fonseca nem tervez túl sok változtatást az Atalanta ellen

Fonseca nem tervez túl sok változtatást az Atalanta ellen

Annak ellenére, hogy rövid időn belül rengeteg mérkőzést játszik a Roma, Fonseca nem tervez sok változtatást a csapaton belül.

A többiekkel ellentétben a Romának kevesebb ideje maradt a pihenésre - sok változtatást tervez emiatt?

"Való igaz, elég kevés időnk volt kipihenni magunkat, de azt gondolom, hogy legfeljebb 2-3 helyen fogok változtatni. Nem szeretnék túl sokat változtatni, mert a csapat jó formában van jelenleg."

Az utóbbi években úgy tűnt, hogy a Roma igen sokat szenvedett a fizikai párharcokban az Atalanta ellen. Mit tervez most erre az esetre?

"Ez teljesen más mérkőzés lesz azokhoz képest, bár az ellenfél most is borzasztó erős. Bár nem sok időnk volt ezen gondolkodni, szóval meglátjuk holnap. Villar kezdhet, ahogy Cristante is, de erre bárkinek megvan az esélye. Taktikai alapon fogok választani."

Versenyben lehet a bajnoki címért a Roma az idei szezonban?

"Még csak december van, nagyon szoros az élmezőny, sokan pályáznak az első négy helyre. Ahogy már mondtam, a mi célunk az, hogy a tavalyinál jobban szerepeljünk, ami nem jelent mást, mint hogy az első négyben végezzünk. De ismétlem, korán van még, nagyon korai bármiről beszélni."

A szezon elején nem sok esélyt adtak a Romának, most pedig sokan már a végső győzelemre is esélyesnek tartják a csapatot...

"Én próbálok mindig kiegyensúlyozottnak maradni, és ezt várom el a csapattól is. Ha nyerünk, attól még nem vagyunk a világ legjobb csapata, ahogy egy vereség esetén a legrosszabb sem. Fontos a kiegyensúlyozottság."

Pedro nagyon jól kezdte a szezont, azonban mostanra mintha kicsit ellaposodott volna a játéka...

"Pedro továbbra is nagyon fontos játékosa a csapatnak, majd holnap meglátjuk, de akár kezdhet is."

Dzeko 9 meccsen 4 gólt szerzett eddig. Többet vár tőle?

"Dzeko jól szerepel, iszonyat fontos munkát végez a csapatért. A négy szerzett gólja mellett sok gólban komoly szerepet játszott. Nekem pedig ez számít."

Ki kezd holnap a kapuban?

"Már eldöntöttem, de holnapig várniuk kell, hogy kiderüljön."

Miben változott a Roma a tavalyi szezonhoz képest?

"Hogy másfél éve folyamatosan együtt vagyunk, ezért teljesen normális, hogy a csapat erősebb. A játékosok nagyon sokat fejlődtek, főleg csapatként, ami ilyenkor teljesen természetes, ha huzamosabb ideig együtt vagyunk."

Igazi erőfelmérő lesz a holnapi meccs, ami megmutathatja a csapat igazi erejét.

"Az Atalanta mindig nagyon erős ellenfél, nehéz ellenük játszani. Számunkra viszont ez csak egy újabb mérkőzés, amit meg akarunk nyerni, ez a hozzáállás nem változott."

Mit gondol, a Roma fizikálisan fejlődött tavalyhoz képest, vagy az Atalanta eresztett le egy kicsit?

"Nem, az Atalanta továbbra is nagyon erős, és igen, biztosan iszonyat fizikális mérkőzés lesz, de mi is erősek vagyunk, és készen állunk a harcra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Atalanta, Serie A