Fonseca: Nem szabad, hogy a vereségek súlyos teherként nehezedjenek ránk

Fonseca: Nem szabad, hogy a vereségek súlyos teherként nehezedjenek ránk

Szerdán este a Parma ellen szeretné megszakítani a három meccs óta tartó rossz sorozatát a Roma.

A 2020-ban nem működő dolgok között különösen feltűnő két fiatal játékos fejlődésének hiánya: Justin Kluiverté, és Cengiz Ünderé. Időt kell nekik még adni?

"Szerintem nem helyes ebben az időszakban csupán két játékosra fókuszálni. Szerintem mindenkinek jobban kell teljesítenie, és ez nem csak a két fiatal játékosra vonatkozik. Az egész csapatra ráfér a javulás."

A Napoli meccs után azt nyilatkozta, hogy szeretné a rengeteg változtatást minimalizálni. Azzal, hogy Smalling kiesett, Cristante helyet kaphat a háromvédős rendszerben?

"Igen, ha azzal a felállással fogunk játszani, akkor Cristante szóba jöhet. Smalling biztosan nem játszik holnap, és Bryan már játszott ott ebben a szezonban, ráadásul jól is tette azt a Parma ellen. Ráadásul ő ért a támadások építéséhez is, így mindenképpen remek lehetőség a szerepeltetése."

Mivel magyarázható a 2020-as hanyatlása a csapatnak?

"Szerintem érdemes szétválasztani a különböző fázisokat. Nem kezdtük jól az évet, majd nyertünk sorozatban három meccset, és továbbjutottunk az EL-ben. Aztán jött a Samp elleni győzelem, majd a Milan elleni vereség."

"Vannak dolgok, amiken keményen dolgozunk, mert a labdavesztések komoly hátrányt jelentenek számunkra, és a Napoli ellen hiába kaptunk végül ki, én már láttam a javulás jeleit."

Mennyire lehet kulcsfontosságú Smalling hiánya?

"Nem, a rendszer nem egy emberen múlik, meglátjuk hogyan fogok holnap választani, de mondom, ez nem egyes személyeken múlik."

Nem zavarja az esetleges edzőcserével kapcsolatos pletykák?

"Egyáltalán nem."

Amikor esélye volt a csapatnak akár a győzelemre is, akkor miért esett a választása Zaniolora, aki talán nem volt eléggé fitt ahhoz, hogy megváltoztassa a meccset?

"Ha Zaniolo elutazott velünk, akkor az azt jelentette, hogy játékra alkalmas volt. Hosszabb időszakot nem tudott volna játszani, így csak annyit játszott, amennyit tudott - 30 percet. Annak ellenére, hogy még nincs top formában, szerintem jól játszott."

Holnap akár kezdhet is?

"Nem, ne felejtsük el, hogy milyen sokáig sérült volt. Nagyon óvatosnak kell lennünk."

A tavalyi szezon hasonló időszakához képest ugyanannyi pontja van a csapatnak, és akkor edzőváltás történt. Hogyan tudja meggyőzni a szurkolókat arról, hogy előrelépés történt tavalyhoz képest?

"Szerintem nem tisztességes összehasonlítást végeznünk a tavalyi szezonnal. Én nem is tudok róla beszélni, mert nem tudom mi volt. Én csak az ideiről tudok beszélni, és mindenki tudja, hogy nagyon sok dolog változott."

"Számomra most az a legfontosabb, hogy kilábaljunk a hullámvölgyből, és újra meccset, meccseket nyerjünk. Ne feledjük azt sem, hogy a projekt legelején vagyunk, és nagyon sok olyan edzőt ismerek Európa-szerte, akik bajnokságokat nyertek úgy, hogy korábban sikertelenek voltak."

Mit vár holnap a Parmától?

"A Parma nagyon agresszív együttes, és a kontrákat illetően az egyik legveszélyesebbek a bajnokságban. Biztos vagyok benne, hogy holnap is erősen erre fognak támaszkodni, hiszen számos remek támadószellemű játékosuk van. Nagyon oda kell majd figyelnünk."

A Napoli elleni meccs után azt mondta, szeretne keveset változtatni a csapaton belül. Hol tervez változtatást?

"Ahogy akkor mondtam, nem tervezek sok változtatást. Ugye ott van Smalling, aki nem játszhat, és Zappacosta, aki sokáig sérült volt, és sorozatban két meccset játszott, ami kihatással volt rá. Ezen kívül két poszt van még, amin gondolkodom, de egyáltalán nem fogok nagyot változtatni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Parma, Serie A