Fonseca: Nekünk kell birtokolnunk a labdát

Fonseca: Nekünk kell birtokolnunk a labdát

Elégedett volt a csapat teljesítményével és a labdabirtoklási aránnyal a mérkőzés végén Paulo Fonseca.

"Azt kell mondjam, hogy nagyon elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel. Roppant fontos győzelem volt ez, nagyon felkészültünk erre a meccsre, és pontosan azt csináltuk, amit terveztünk, ami nem is annyira könnyű."

"A Fiorentina jól játszott az Inter, a Juventus és az Atalanta ellen, de ma mi játszottunk nagyon jól. Az elmúlt pár hónapban elég jól szerepeltünk, de a vége mindig az, hogy tovább kell fejlődnünk, tanulnunk, és mindig a következő meccsre kell koncentrálnunk."

"Továbbra is azt érzem, hogy jobban meg kell becsülnünk a labdát, mert néha nagyon könnyelműen elajándékozzuk, de a csapat fejlődése jó, a játékosoknak van önbizalmuk, hisznek az elképzeléseimben, és nekem ez a legfontosabb."

"Olaszországban nagyon nem könnyű sokat birtokolni a labdát, de a csapat szépen lassan megérti, hogy ez mennyire fontos, mert ezzel lehet a passzsávokat megnyitni. Szép lassan megváltoztatjuk a játékosok mentalitását."

Pellegrini 30 milliós kivásárlási záradéka elég olcsónak tűnik ahhoz képest, amilyen teljesítményt nyújt hétről hétre.

"Ő egy nagyon intelligens játékos, aki a legjobb időben mindig könnyen megtalálja az üres területeket, és nagyon jó döntéseket hoz. Lenyűgöző, főleg a maga korában."

A Roma ezzel a sikerrel a negyedik helyen tanyázik a téli szünetben.

"Az, hogy most a negyedik helyen vagyunk nem jelenti azt, hogy bármit elértünk volna. Még a szezon felénél sem vagyunk."

Januárban nyílik a téli átigazolási szezon, mennyire lesz aktív a Roma?

"Mondtam, hogy ez nem egy könnyű helyzet, szóval ha olyan játékost akarunk, aki minőségi javulást ad a csapatnak, akkor olyan valaki kell, aki jobb a jelenlegieknél, az ilyen pedig a szezon közepén nem könnyű eset."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Fonseca, Fiorentina, Serie A