Fonseca: Nehéz teszt vár ránk a Benevento ellen

Fonseca: Nehéz teszt vár ránk a Benevento ellen

A válogatott szünetet követően vasárnap este az újonc Benevento ellen folytatja a bajnokságot Paulo Fonseca együttese.

Mi a terve Lorenzo Pellegrinivel? Nem gondolkodott azon a válogatottban nyújtott teljesítményét követően, hogy a legjobb helye a középpályán lenne?

"Lorrenzo számos különböző poszton képes játszani, és például a Hellas Verona ellen ugyanott játszott, ahol a válogatottban szokott. Az eddigi 3 meccsen nagyon jól teljesített."

"Az általunk használt rendszerben képes középen játszani, de akár a csatár mögött is, hiszen mondtam, több poszton is bevethető."

A nyáron még 4 szélső védője volt, és végül az az egy távozott, aki a BL-ben is szerepelt, a válogatottban pedig kezdő. A most használt felállást nézve nem volt hiba az elengedése?

"Erről már beszéltem. Én azt akartam, hogy Alessandro Florenzi maradjon a csapatnál, hiszen tényleg pont olyan felállásban játszunk, ahol szükség lenne rá. Beszéltem a játékossal, de ő végül úgy döntött, hogy egy PSG szintű csapatban szeretne játszani, amit megértek. Viszont én szerettem volna megtartani, hiszen tök egyértelmű, a jelenlegi felállásban nagy segítség lett volna."

Sokat beszélnek a Dzekoval való kapcsolatáról. Azt is beszélik, hogy a tavalyi, Sevilla elleni mérkőzést követően vita volt egymás között. Milyen most a kapcsolata vele?

"Semmi gond nincs Dzekoval. Motivált, nagyon jól teljesít edzéseken, és nekem jó a kapcsolatom vele."

Ha Mirante a kezdőkapus a Serie A-ban, akkor ez azt jelenti, hogy Pau Lopez lesz a kezdő az Európa Ligában?

"A Benevento ellen Mirante fog kezdeni, ezen kívül pedig majd meglátjuk."

A portugál Record-nak adott interjúban azt mondta, hogy a klubnak szüksége van sportigazgatóra. Kihatással van ez a mindennapi munkájára?

"A klub sportigazgatót keres, mert szükség van rá. Egy ilyen emberre minden csapatnál nagy szükség van, és természetesen ez egy nagyon fontos pozíció."

Szintén ebben az interjúban jegyezte meg, hogy az átigazolási időszakból több is kijöhetett volna. Mit gondol, a jelenlegi keret rosszabb, mint a Milané, Lazioé, vagy a Napolié?

"Azt mondtam, hogy egy edző sosem lehet teljesen elégedett, ez teljesen normális. Azt sosem mondtam, hogy ezzel a csapattal nem harcolhatunk a kitűzött céljainkért. Harcban akarunk lenni ezek ellen a csaptok ellen, jobbak akarunk lenni, mint tavaly, és harcban akarunk lenni a BL-t érő helyekért."

Mivel Smalling és Mancini hiányoznak majd az Európa liga mérkőzésen, ez lehetőséget teremthet Fazionak és Juan Jesusnak, akikre mostanában egyáltalán nem számított?

"Jesus és Fazio a keret tagjai, a csapattal edzenek. A többi rajtam múlik. A döntést majd minden egyes mérkőzés és a szükségletek alapján fogom meghozni."

Mivel nagyon sok meccs vár a csapatra, előfordulhat, hogy Dzeko és Mayoral együtt lépjenek pályára?

"Igen, előfordulhat, a mérkőzés különböző szakaszaiban, amikor két csatárra lesz szükségünk. Viszont szerintem arra kevés esély lesz, hogy meccset így kezdjünk."

Villar kaphat majd több lehetőséget? Hogyan teljesít az edzéseken?

"Villar nagyon tehetséges játékos. Sokat tanul, kezdi megtanulni azt csinálni, amit kérek tőle. Arra kevés az esély, hogy ugyanazon a poszton szerepeljen, mint Pedro, vagy Henrikh Mkhitaryan, de akár kicsit visszavontabban, vagy a csatár mögött képes játszani. Jól teljesít, és sok meccsen fog játszani a szezonban."

A Benevento 3 meccséből 2-t megnyert, a magabiztosságuk biztosan nehezítő tényező lesz a meccsen.

"A Benevento igen jó csapat. Bátrak, magabiztosak, és jó edzőjük van. Úgy jönnek Rómába, hogy csak az Intertől kaptak ki, szóval magabiztosak lesznek. A játékosaik tapasztaltak, nagyon erős a csapategység, szóval nagyon nehéz meccs lesz, efelől semmi kétség."

Most 21 napon belül 7 meccset fognak játszani, ezért nagyon fontos lesz a rotáció, nem?

"Igen, ez minden edző számára fontos, hogy jól bánjon a kerettel, amikor ennyire sok meccs vár a csapatra rövid időn belül."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Benevento, Serie A