Fonseca: Nehéz magyarázatot találni az első félidőre

Fonseca: Nehéz magyarázatot találni az első félidőre

A Sassuolo már fél óra elteltével 3:0-ra vezetett a Roma ellen, végül 4:2-re nyert is.

Az első félidőben elég rossz volt a csapat hozzáállása. Mi történt?

"Először is szeretnék gratulálni a Sassuolonak, mert nagyon jól játszottak, és szépen nyertek. Az igazság az, hogy mi az első félidőben sehol nem voltunk. Nem lehet meccset nyerni, ha úgy védekezünk, mint ahogy mi tettük. Egyszerűen képtelenség magyarázatot találni a Lazio ellen, és a mostani meccsen mutatott teljesítmény közötti különbségre. Egy olyan csapat, amelyik minden meccset meg akar nyerni, az nem játszhat így, ahogy az első 45 percben tettük."

Az eredménytől függetlenül többet várt a játékosoktól?

"Nehéz meccs volt. Ha hagyod a Sassuolót játszani, akkor nagyon veszélyesek, mert nagyon jól támadnak. Arra viszont nem számítottam, hogy minden egyes támadásukból gólt szereznek majd. Nehéz megmagyarázni, hogyan lehetett így védekezni."

Talán Florenzi távozása hagyhatott nyomot az öltözőben?

"Nem, nem hiszem, hogy itt mentális gondok voltak. Az első félidőre nehéz magyarázatot találni."

Mi volt a gond? A két belső középpályás túl sok területet hagyott, vagy Cengiznek és Kluivertnek több segítégre lett volna szüksége?

"A fő probléma az volt, hogy nagyon magasan védekeztünk, és egy játékost Cristante személyében hátul hagytunk egyedül. Emellett számos egyéni hibát is elkövettünk az egy-egy elleni játékban."

Mi a véleménye a játékvezetésről?

"Nem a játékvezetés miatt kaptunk ki. Nem akarok kifogásokat keresni, csak mi saját magunk vagyunk felelősek ezért az összeomlásért. Azt viszont nem értem, hogy miért kaptunk olyan sok sárga lapot, azt nehéz megmagyarázni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Sassuolo, Serie A