Fonseca: Nagyon tompán játszottunk

Fonseca: Nagyon tompán játszottunk

Az emberelőny ellenére sem bírt a Beneventóval a Roma a vasárnap esti mérkőzésen.

Igazi komoly helyzet nélkül, ráadásul több mint 30 percig emberelőnyben játsszva sem sikerült gólt szereznie a Romának a Stadio Vigoritoban, így be kellett érnie egy 0:0-val a Benevento ellen.

Nem volt ez a mostani produkció visszalépés a csapattól?

"Nagyon nehéz meccs volt, a Benevento végig nagyon jól védekezett. A támadóharmadik aránylag simán eljutottunk, de ott már sokkal több egyéni vállalkozásra lett volna szükségünk, és még pontosak sem voltunk. Nem voltunk elég élesek, bár szerintem ezzel már a játékosok is tisztában vannak."

Nem gondolt arra, hogy négy védővel Spinazzolának több helyet biztosít a bal oldalon?

"Amikor Dzeko beállt, akkor ezt csináltuk, méghozzá azért, hogy a tizenhatoson belül legyen plusz egy emberünk. Viszont az igazság az, hogy hiába nyílt meg az a folyósó, túl lassúak voltunk, és a veszélyzónába nagyon lassan juttattuk el a labdát."

Nem lehet, hogy a csütörtöki meccs miatt voltak fásultabbak a játékosai, és emiatt nem tudtak elég kreativitást belevinni a játékba?

"Talán, de nem hinném, hogy fizikális fáradtságról volt most szó. A csapatnak megvolt a sebessége, elég gyorsan eljutottunk a tizenhatosukig. Való igaz, hogy hiányoztak a zseniális egyéni megoldások, alig volt kapuralövésünk, és a széleken sem voltunk meghatározóak. Viszont hozzá kell tennem, hogy a Benevento nagyon jól védekezett."

Borja Mayoral számít most kezdőcsatárnak?

"Nincsenek úgynevezett kezdők. Csütörtökön a Braga ellen Dzeko kezdett, és nagyon jól játszott, a Benevento ellen pedig Borja kezdett. A csatároknak az ilyen meccsek mindig nehezek. Viszont nálunk nincs ilyen, hogy 'kezdő', sem csatároknál, sem senkinél."

Nem lehetett volna a háromvédős felállásból most átváltani négyesre?

"Ezt tettük. Amikor Dzeko beállt, hátul átálltunk négy védőre úgy, hogy Juan Jesus és Mancini, majd Spinazzola és Bruno Peres voltak a védők. A két csatár mögött Gonzalo Villar játszott, a trequartista pedig Pellegrini volt, és volt két szélső középpályásunk. Ennél többet nem tudtunk tenni."

Olaszországban a csapatok nagyon kevés lövést adnak le távolról, és ebben a tekintetben a Roma sem kivétel. Miért van ez?

"Szerintem az ilyen meccseken mindig próbálkozni kell a távoli lövésekkel, amint erre lehetőség nyílik. Viszont a Benevento nagyon jól lezárta a területeket a tizenhatosa előtt, ezért szinte semmi esélyünk nem volt lőni. Kicsit több terület volt a széleken, de onnan meg nem lehet lőni. De való igaz, ennél azért többet kellene próbálkozni, főleg az ilyen meccseken."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Benevento, Serie A