Fonseca: Nagyon sok pozitívum volt ezen a meccsben

Fonseca: Nagyon sok pozitívum volt ezen a meccsben

A Roma megsemmisítő, 6:1-es vereséget mért a már kiesett SPAL együttesére szerda este.

Elégedett a játékosok hozzáállásával?

"Néha az ilyen meccseken, főleg az olyan csapatok ellen, amelyiknek már nincs semmi vesztenivalója, nagyon sok veszély rejtőzik. A játékosok megfelelően agresszívek voltak, és olyan hozzáállással játszottak, ami szükséges a meccs megnyeréséhez. Van pár nagyon fáradt játékosunk, akik elég sokat játszottak a legutóbbi meccseinken, de most sikerült megint kicsit rotálni már a meccs előtt, és aztán alatta is, ami nagyon fontos."

17 gólszerző az idei szezonban, ami a bajnokságban a második legtöbb. Örül ennek?

"Igen, habár elsősorban én annak örülök, hogy gólt szerzünk, nem számít, hogy ki teszi ezt. A jelenlegi helyzetben a szélsőinknek is sokkal több gólszerzési lehetőségeink vannak, mert sokkal többet tartózkodnak az ellenfél térfelén. Az ilyen helyzetekben nagyon jó befejező játékosokra van szükség."

"Carles Perez például remek gólt szerzett, és végig jól is játszott, de a mai estén mindenki jól játszott."

Amíg a szélsőknek sokkal több a szabadságuk, nem gondolja, hogy például Bryan Cristante nem képes teljes mértékben megmutatni tudását ebben a rendszerben?

"Ma ő sokkal előrébb játszott, mint Amadou Diawara, aki szinte minden meccsen játszott. Csak miután Amadout lecseréltem, azt követően lépett hátrébb Bryan. Ez volt az első meccse ezen a poszton, elégedett vagyok azzal, amit csinált."

Van a csapatnak annyi energiája, hogy megnyerje az utolsó három meccsét?

"A csapat nagyon motivált, és jól is játszik. Most viszont csak a következő meccsre szabad összpontosítani, és hogy néhány nagyon fáradt játékos regenerálódni tudjon a Fiorentina elleni találkozóra."

"Leonardo Spinazzola, Bruno Peres, Kolarov, Gianluca Mancini és Diawara mind nagyon fáradtak. Szóval jó lenne, ha ők kipihennék magukat a következő meccsre."

Mi volt a legnagyobb pozitívum a mostani meccsen?

"Nagyon sok pozitívum volt. Smalling visszatért, és jól játszott, ahogy Zaniolo is. Kolarov jól játszott szintén, Bruno sokat fejlődik, ezek a csapat szempontjából mind nagyon fontosak. Meg kell néznünk majd, hogy ki mennyire piheni ki magát a Fiorentina elleni meccsre, de ahogy mondtam, jelen pillanatban nem akarok túl sokat változtatni."

Pau Lopeznek nem ez volt élete meccse. Mi van vele?

"Pau nem volt jól egész nap, sokat hányt. Beszéltem vele, és jelezte, hogy szeretne játszani. Kemény nap volt ez számára."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, SPAL, Serie A