Fonseca: Nagyon nehezen indult számunkra a mérkőzés

Fonseca: Nagyon nehezen indult számunkra a mérkőzés

A portugál szakember elismerte, nagyon rosszul kezdtett a Roma a Milan ellen elveszített rangadón.

Nem kezdte jól a csapat a mérkőzést. A lehetséges 24-ből mindössze 3-at sikerült megszereznie a top csapatok ellen ebben a szezonban. Mi hiányzik a csapatból?

"Való igaz, hogy nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. A Milannak rengeteg lehetősége volt amiatt, mert már a saját térfelünkön eladtuk a labdát rendszeresen. Az első 20 percben mindent rosszul csináltunk, borzasztó passzívan játszottunk."

"Egy Milan szintű csapat ellen pedig nagyon nehéz felállni, de miután sikerült kiegyenlíteni, elkezdtük a saját játékunkat játszani, és sok lehetőséget alakítottunk ki."

A játékosok nem hitték el, hogy olyan büntetőt adtak a Romával szemben. Mi a véleménye a játékvezetésről?

"Nem akarok a játékvezetőkről beszélni, könnyű lenne kifogásokat keresni és találni. Volt egy olyan eset, ami nem tetszett, de nem akarok kifogást keresni."

Mi a véleménye a döntő gólról?

"Egyértelmű: Pau egyedül volt, nem támadta le senki, akár ki is rúghatta volna hosszan, vagy Fazionak is adhatta volna. Utána meg már Mancininek nagyon nehéz dolga volt Rebiccsel, amikor az megkapta a labdát. A probléma az első hibából adódott, és amikor ilyen hibákat ejtünk - különösen a top csapatok ellen -, akkor abból már nagyon nehéz felállni."

A Milan úgy általánosságban is sokkal gyorsabbnak tűnt...

"Amikor megszerezték a labdát, azonnal indult az ellentámadásuk. Nagyon sok olyan játékosuk van, akik képesek a gyors támadásépítésre, és tudtuk is, hogy nem hibázhatunk a pályán annyit."

Említette az egyéni hibákat, és úgy tűnik, hogy ez kezd általánossá válni.

"Nem, én nem beszéltem egyéni hibákról, mert amikor hibázunk, akkor mindannyian hibázunk. A szervezetlenségből fakadnak a hibák, amikor nem jól szervezzük a támadásunk, amikor nem állunk vissza, amikor kellene, és amikor az adott helyzetben nem a megfelelő döntést hozzuk. Ez a probléma."

Mentális, vagy akár minőségi gondok lehetnek akkor, amikor a Roma top csapat ellen játszik?

"Nehéz ezt megmagyarázni, az apró részletek döntenek, mindig valami kis dolog hiányzik, de egyszerűen nem tudunk kimászni ebből a problémából. Való igaz, nem nyertünk meccset a top csapatok ellen, de ez az apró részletek miatt van, szerintem itt nem a védekezésünkkel van a gond."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Milan, Serie A