Fonseca: Nagyon jól védekezik az Udinese

Fonseca: Nagyon jól védekezik az Udinese

Holnap az utóbbi időben remekül szereplő Udinesét látja vendégül a Roma az Olimpicóban.

Lesznek változások a védelemben? Cristante visszakerülhet hátra? A kapuban továbbra is Pau Lopez áll majd?

"Igen, holnap Pau Lopez kezd majd. A sok kapott gól problémája nem a belső védőink miatt van, hanem az egész csapat védekezése miatt. Ezen nagyon sokat dolgozunk, hogy ez javuljon."

"Tegnap Kumbulla az egyik edzésen kapott egy kisebb rúgást, szóval őt majd az orvosi stábnak még meg kell vizsgálnia, és ha nem tud pályára lépni, akkor igen, Bryan helyettesítheti majd."

Mi a helyzet Dzekoval? Továbbra is Mayoral kezd majd elől?

"Mindketten nagyon jól teljesítenek az edzéseken, de hogy ki fog holnap játszani, majd meglátjuk."

Hogy van Pedro és Stephan El Shaarawy? Az utóbbi játékos milyen poszton fog majd játszani?

"Pedro már játékra kész, El Shaarawynak viszont még dolgoznia kell, hiszen elég sokat kihagyott. Fizikálisan nincs top formában, még úgy sem, hogy az elmúlt 2 hétben már velünk edzett. Sokat dolgozunk azon, hogy mihamarabb a rendelkezésünkre álljon, de most még nincs olyan állapotban, hogy bevethető legyen."

"Ami a posztját illeti, El Shaarawy szélső, már folyamatosan sajátítja el azt, amit nálunk egy szélsőtől elvárunk, és biztos vagyok benne, hogy mindenféle probléma nélkül fog neki menni, hiszen egy okos játékosról beszélünk."

Mivel csütörtökön már folytatódik az Európa Liga, ez befolyásolja majd a holnapi meccs kezdőcsapatát?

"Nem, csak az Udinese elleni meccsel foglalkozunk, ez most a legfontosabb, az Európa Ligával csak a holnapi meccs után fogunk foglalkozni."

Igaz az, hogy a játékosok kérték, hogy Dzeko legyen újra a csapatkapitány?

"Tudom, hogy ilyen típusú kérdések folyamatosan lesznek, de én már ezzel nem akarok többet foglalkozni."

Cristante több poszton is játszott már ebben a szezonban, volt középső védő, középpályás, és például legutóbb Torinóban trequartista. Holnap belső védő lesz?

"A Juventus ellen Bryan nem trequartistaként játszott, mert nem volt ilyen poszt akkor. Szeretem a sokoldalú játékosokat a csapatban, ő pedig egy nagyon intelligens srác, aki tudja miként kell játszani bizonyos helyzetekben. Ő tényleg tudja és érti, hogy mi kell azokon a posztokon, amiken szerepel."

A derbin a második gól előtt les volt, a Juventus első góljánál úgy tűnt, hogy Rabiot szabálytalan volt Villarral, azonban egyik esetnél sem reklamáltak a játékosok. Ez nem azt mutatja, hogy a játékosk nem akarnak annyira küzdeni?

"A csapat hozzáállása és agresszivitása nem abban mérhető, hogy mennyit reklamálnak a bírónál. Ezt a játék közben lehet jól látni, és szerintem a csapat mindig megmutatta. A játékvezetőket nem befolyásolhatja az, amit a játékosok mondanak neki."

Múlt héten azt mondta, a csapat nem készült arra, hogy két csatárral játsszon. Nem gondolja ezt hiányosságnak?

"Én vagyok a csapat edzője. Én dolgozom velül nap mint nap. Én vagyok az, aki tudom, hogy a csapatnak hogyan kell játszania. Ha én úgy érzem, hogy két csatárral kell játszanunk, akkor két csatárral fogunk játszani. De a döntésemet sosem fogják befolyásolni az ilyen kérdések. Majd én eldöntöm, hogy mikor, és miért játsszunk két csatárral."

Egy hónapja, hogy Tiago Pinto csatlakozott a klubhoz mint általános menedzser. Észrevett bármi változást a klub mindennapi működésében?

"Tiago nincs itt túl régóta, de nagyon fontos munkát végez a csapattal. Változtatott dolgokon, amik a későbbiekben fontos lesz majd, de az igazi munkája majd csak hosszabb távon fog megmutatkozni. Efelől semmi kétségem."

A Juventus ellen nem sikerült feltörni az ellenfél védelmét, a támadóharmadban nagyon szenvedett a csapat. Ugyenerre számít az Udinese ellen is?

"Az Udinesének van az 5. legjobb védelme, tényleg nagyon jól védekeznek. Mindig ez a legnagyobb feladat, egy olyan csapat ellen sikeresnek lenni, amelyik mélyen a saját tizenhatosánál védekezik. Aztán amikor egy olyan csapat csinálja ezt, mint a Juventus, az még sokkal nehezebb."

"A héten ezen nagyon sokat dolgoztunk, szóval remélem, hogy holnap a csapat sokkal jobban fog teljesíteni ebből a szempontból."

Most egy komoly menet következik, egy hónapon belül 8 meccset játszik majd a csapat. Mire lesz szüksége a csapatnak ahhoz, hogy sikeresen átvészelje ezt az időszakot?

"Mindig csak akkor kell az adott meccsel foglalkoznunk, amikor az következik. A cél pedig mindig ugyanaz, nyerni akarunk."

Holnap a sikerhez mindenképpen nyugalomra lesz szükség, ahogy az első meccsen is?

"Meglátjuk. Mostanában elég jó eredményeket ért el az Udinese, nagyon szervezettek, és jól védekeznek. Remek edzőjük van, szóval nagyon nehéz dolgunk lesz, ezért mindenképpen emlékeznünk kell majd arra, hogy mivel készültünk a héten erre a meccsre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Udinese, Serie A