Fonseca: Nagyon jó teljesítmény, de két elhullajtott pont

Fonseca: Nagyon jó teljesítmény, de két elhullajtott pont

Hiába játszott jobban ellenfelénél a Roma, végül egy buta hiba miatt meg kellett elégedjen az egy ponttal.

Végig kontrollálta a Roma a meccset. Két pontot elvesztett így a csapat?

"Igen, egyértelműen, ezen a meccsen mi vesztettünk el két pontot. Nagyon jól játszottunk, az Internek szinte lehetősége sem volt, csak rögzített helyzetből tudott betalálni, valamint a mi hibánk kellett az egyenlítéséhez. De ilyen a futball. A csapat teljesítményével elégedett vagyok, csak az eredménnyel nem."

Mindössze néhány hete még teljesen más volt a helyzet, de az utóbbi pár meccs óta mintha megváltoztak volna a dolgok. Az új rendszer az oka ennek?

"A csapat folyamatosan tanul és javul, mind fizikálisan, mint mentálisan. Ez mindenkinek egy új rendszer, de ahogy látjuk, elég jól alkalmazzuk."

Megtalálta a megfelelő játékosokat a rendszerhez?

"Spinazzola és Bruno Peres személyében igen erős játékosokkal támadunk, és kicsit több a szabadságuk is ebben. Pellegrini és Mkhitaryan sokkal többet mozoghatnak középre, amivel nagyobb esélyük van arra, hogy megkapják a labdát, és megtalálják az üres területeket."

"Veretoutnak is nagyon passzol az új rendszer, mert neki is van lehetősége előre menni úgy, hogy közben védekezésben megmarad az egyensúly hátul. Ezzel a formációval sok dolgot jól csinálunk, magasan letámadunk például."

Gianluca Mancini ebben a rendszerben kicsit más szerepkörben játszik, többször kilép megakadályozni a támadásokat. Nem tart attól, hogy emiatt a védelem nem lesz jól lefedve?

"Itt van nekünk Ibanez is, aki szintén jól teljesít, ráadásul nagyon gyors, aki képes odaérni az üres területekre. Kolarov is jól játszott a posztján, ami már sorozatban a második volt. A belső védőkkel nagyon elégedett vagyok."

Ez a háromvédős rendszer lesz a megoldás az Európa Ligában is?

"Meglátjuk, hogy milyen állapotban lesz a csapat a szezon végén, de én bízom ebben az új felállásban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Inter, Serie A