Fonseca: Nagyban kell gondolkodnunk

Fonseca: Nagyban kell gondolkodnunk

A vasárnapi, Milan elleni sikert követően szerdán Udinébe látogat a Roma a Serie A újabb hétközi fordulójában.

Cengiz Ünder a csapattársaival edz már, hogy van most? Készen áll a játékra?

"Igen, készen, az utóbbi napokban már a többiekkel edzett, és bevethető."

Az Udinese a legutóbbi fordulóban súlyos vereséget szenvedett az Atalantától. Milyen meccsre számít?

"Nem láttam a meccset, de azt tudom, hogy az Udinese jobb csapat annál, mint amit az eredmény mutat, hiszen az azt megelőző fordulóig mindössze 6 gólt kaptak, és nagyon jó statisztikájuk volt a védekezést illetően. Fizikálisan erősek, tömören védekeznek, a kontráik pedig életveszélyesek. Nagyon nehéz meccsre számítok."

Miért döntött úgy, hogy Mancinit a középpályán szerepelteti a Milan ellen?

"A sérültjeinket figyelembe véve döntöttem úgy, hogy egy agresszív játékosra van szükségünk azon a poszton, aki jól tud passzolni. A támadásépítést illetően ő a legjobb belső védőnk, ezért ő volt a legjobb megoldás akkor."

Mi a helyzet Florenzivel? Miért nem játszott mostanában?

"Ő a csapatkapitányunk, egy remek játékos, aki mindig keményen edz. A két legutóbbi meccsen, a Milan és a Borussia ellen más lehetőséget választottam a csapat számára, ennyi az egész. Igaz, hogy most párszor nem játszott, de fog még a jövőben, nincs semmi gond."

Kolarov pihentetve lesz?

"Nem."

Hogy van Henrikh Mkhitaryan?

"Javul az állapota, de csak lassan, ezért még pár napot várnunk kell a felépülésére, de már nincs túl messze."

Ünder visszatérése mit adhat a csapatnak?

"Cengiz bevethető, és el is utazik velünk, de nem fog kezdeni, mivel nincs a legjobb fiziklális állapotban. Számos poszton bevethető, szélen és belül egyaránt, aki nagyon fontos játékosunk, mert nagyon gyors, és technikás. Viszont még sajnos nem bír 90 percet."

Pastorét pihentetni fogja azt követően, hogy sorozatban több meccset is játszott?

"Itt most senki nem pihenhet. Nem tervezek sok változtatást. A csapat jól játszott a Borussia és a Milan ellen is."

Az utóbbi meccseken a csapat komoly veszélyt jelentett az ellenfél számára rögzített helyzetekből. Gyakorolták ezeket külön az edzéseken Jordan Veretoutval?

"Nincs véletlen egybeesés, hiszen olyan játékosaink vannak Mancini, Fazio, Smalling és Dzeko személyében, akik jól a pontrúgásoknál. Ez a játék egy igen fontos része, amiből a lehető legtöbbet kell kihoznunk."

Most, hogy kicsit pozitívabb a hangulat a csapat körül, mi a legnagyobb veszély, amivel szembe kell nézniük?

"Mindig van veszély, fontos, hogy a meccsek megnyerésére összpontosítsunk. A múlt már a múlt, csak a következő meccsre szabad koncentrálni, ami most az Udinese elleni. Most tényleg érzem a csapategységet, nagyban kell gondolkodnunk, és fontos, hogy ambiciózusak legyünk."

Olyan a Serie A, amilyennek várta?

"A Serie A nagyon nehéz mindenkinek. Minden csapat minőségi tudással rendelkezik, itt a legutolsó is képes megverni a legelsőt, nem egyszerű meccset nyerni. Van pár együttes, amelyik kiemelkedik a mezőnyből, de mindig a lejobb formában kell lenni a sikerhez. Minden meccs más, nagyon sokat kell foglalkoznunk a stratégiával, mert az ellenfél mindig más rendszerben játszik."

Nem tart attól, hogy az Udinese a súlyos vereség után most beáll majd védekezni?

"A Milan meccshez képest teljesen más mérkőzésre számítok. Egy nagyon egységes, tömör, agresszív ellenfelet várok. Nem könnyű úgy játszani, hogy az ellenfél lezárja a területeket, emiatt nehéz meccsre számítok. Küzdenünk kell, sokat futni, és megpróbálni megvalósítani azt a játékot, amin a héten dolgoztunk annak érdekében, hogy hatékonyak legyünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Udinese, Serie A