Fonseca: Mkhitaryan újra kezdeni fog

Fonseca: Mkhitaryan újra kezdeni fog

A Roma holnap este a Hellas Verona ellen kezdi meg a szezon második felét.

Antonio Mirante és Henrikh Mkhitaryan is visszatér a kezdőbe holnap?

"Mirante nem, viszont Mkhitaryan igen. Micki holnap újra kezdeni fog."

Mikor tér vissza a csapathoz Edin Dzeko?

"Megértem, hogy Önöket nagyon izgatja ez a téma, de én most erről nem akarok beszélni. Meglátjuk a következő héten."

A szezon hátralevő részében már Lorenzo Pellegrini lesz a csapatkapitány?

"És erről sem most a legalkalmasabb beszélni. Nekünk a meccsre kell összpontosítanunk, és hogy milyen nehéz dolgunk lesz a Verona ellen, hiszen nagyon jó csapatról van szó. Most erre kell koncentrálnunk."

Megtalálja a módját Dzeko játszatására?

"Nagyon sok volt a spekuláció a héten, és én nem akarok ehhez hozzájárulni. Jelen pillanatban csak a meccsel szabad foglalkoznunk, és hogy mennyire fontos megnyerni ezt a találkozót."

A többiek hogyan reagáltak a Dzeko-esetre?

"Erről nem kell beszéljek, láthattuk, hogy a csapat mit csinált a Spezia ellen. Az mindent elmond."

A Veronának van a legjobb védelme a Serie A-ban, hiszen mindössze 18 gólt kaptak, pedig nagyon sok lövést küldenek a kapujukra. Nekik van a legjobb kapusuk?

"Ez sosem egy játékoson múlik. A számok azt mutatják, hogy a Veronának van a legjobb csapatvédekezése. Kicsit másképpen védekeznek, szoros emberfogással, és ez nagyon jól megy nekik. Totálisan képesek megbénítani az ellenfél játékát."

Mit gondol, Carles Perez miért nem képes megmutatni egy év után sem az igazi tudását?

"Ne felejtsük el, hogy fiatal játékosról van szó, aki folyamatosan fejlődik. A Spezia ellen jól játszott, és mindannyian hiszünk benne."

Mindentől függetlenül, Borja Mayoral lesz az elsőszámú csatár?

"Nagyon elégedett vagyok a játékával, jól szerepel, keményen dolgozik, küzd a csapatért, és gólokat szerez. Ő is nagyon fiatal, nincs régóta Olaszországban, és mindannyian tudjuk, hogy egyáltalán nem könnyű egy fiatal csatárnak ennyi gólt szerezni. Jó formában van."

Mit adhat a Romának Stephan El Shaarawy? Mit gondol, képes lesz alkalmazkodni az Ön játékstílusához?

"Szerintem igen, képes lesz. El Shaarawy nagyon jól ismeri a Seria A-t, és a megfelelő képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy a csapat segítségére legyen. Nagyon lehetett érezni, hogy mennyire vissza akart jönni a Romához, és ez nagyon fontos. Jó tudni, és látni, hogy mennyire imádja a Romát."

Marash Kumbulla kezdeni fog holnap?

"Mindig megvan ennek a lehetősége."

A Verona játéka hasonlít az Atalantáéra, a folyamatos letámadással próbálják megtörni az ellenfelüket, mint a Premier League-ben a Leeds. Mit gondol, a futball egyre jobban arról kezd szólni, hogy miként reagálják le az ellenfelet, vagy csak kevesebb a minőségi játékos?

"Nem sok csapat játszik így Európában, de azok nagyon jól csinálják. A Veronának nagyon jó edzője van, nagyon jó munkát végez. A játékosok hisznek abban a játékstílusban, és nagyon jól képesek megvalósítani."

A Veronának nagyon jól megy a nagyobb csapatok ellen...

"Szerintem ennek nagyon könnyű megérteni az okát. Egy ilyen csapat, mint a Verona birtokolni akarja a labdát, ezért nagyon nehéz a saját játékodat játszani ellenük. Az ellenfeleknek pedig mindig nagyon nehéz meccs közben változtatni a játékstílusukon, ezért nagyon fontos, hogy megértsük miként akarunk játszani holnap."

Öt játékos is közel van az eltiltáshoz, és legközelebb a Juventus következik. Befolyásolja a csapat kijelölését ez a tény?

"Nem, nekünk csak a holnapi meccsel kell foglalkoznunk, aztán utána meglátjuk, hogy mi a helyzet."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Hellas Verona, Serie A