Fonseca: Mindent megtettünk a győzelemért

Fonseca: Mindent megtettünk a győzelemért

A Roma Gianluca Mancini, Henrikh Mkhitaryan és Borja Mayoral góljaival magabiztos győzelmet aratott a Hellas Verona ellen.

Most mindenki a bajnoki címről fog beszélni...

"Én mindig az egyensúlyra törekszem. Egyszer egy híres edző mondta azt, hogy egy edzőnek mindig becsomagolva kell tartania a bőröndjét. Ez igaz most ránk is, és velem mindig ez a helyzet. Nekem mindig nyugalomra kell törekednem, és csak a munkámra szabad fókuszálnom."

A csapat 9 percen belül 3 gólt is szerzett...

"Legelőször szeretném azt kiemelni, hogy ezeket a gólokat a liga legjobban védekező csapatának lőttük. Nagyon nehéz három gólt rúgni egy olyan csapatnak, mint a Hellas Verona, amelyik nagyon agresszív és erős csapat."

"De azt hiszem a csapat megértette, hogy ezen a meccsen mindenképpen változtatni kell a hozzáálláson. Az első félidei játékunk tökéletes volt, megtörtént az a pici finomhangolás, amire szükség volt, és sikerült is három találatot szerezni egy nagyon jó csapat ellen."

Sorozatban a második meccsen látható a csapattól, hogy időnként igen meggyőző teljesítményre képes.

"A legfontosabb látni azt, hogy a csapat jól reagált a Spezia elleni kupakiesésre, ez a győzelem pedig az igazi csapatszellem eredménye. A győzelmekkel és a közös munkával pedig folyamatosan nő a csapat önbizalma."

Visszatérhet a csapatba Dzeko?

"Ez egy nagyon okos kérdés, de most a legfontosabb az, hogy a csapat mit játszott vasárnap este. Lesz lehetőségünk még erről beszélni, de inkább arról beszélnék most, hogy mi történt a pályán."

A Roma nem áll jól a riválisaival szemben az egymás elleni eredmények tekintetében. Ez megváltozhat a szezon második felében?

"Szerintem ezek a mérkőzések mind különbözött egymástól. A Verona elleni meccsen fontos volt, hogy a szándékaink egyértelműek, és közvetlenek legyenek. Az egész a mentalitásról szól, egy csapatnak kell legyen hite, ha szeretné legyőzni a legjobb csapatokat. Voltak jó időszakaink a top csapatok ellen is, csak sajnos a folytonosság hiányzott. Sokat dolgozunk a játékosok fején annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a folytonosságot."

Fizikálisan jobbnak tűnik a csapat, változott valamit a felkészülése a csapatnak?

"Ami változott az az, hogy kiestünk a kupából, és utána most volt egy hosszú hetünk foglalkozni a dolgokkal. Szerintem nagyon fontos, hogy az az idő a rendelkezésünkre állt. Amikor három naponta játszanod kell, olyankor nagyon nehéz a játékosoknak kipihenni magukat."

"Ezen a héten most lehetőségünk volt minden nap együtt dolgozni, és így rendesen fel tudtunk készülni a mérkőzésre. Szerintem ez sokat számított."

A csapat képes lenne megbirkózni a szezon második felével Dzeko nélkül?

"A csapat megmutatta többször is, hogy nem egy játékostól függ. A csapatnak egyértelmű, tiszta identitása van. Nagyon sok meccs volt, ahol cseréltem a játékosokat, és mindig pozitív választ kaptam. Jó érzés az, hogy nem függünk egy játékostól sem. Most nem akarok a Dzeko-ügyről beszélni, és szerintem a legnagyszerűbb dolog az, hogy ez a csapat együtt képes a jó szereplésre."

Forrás: https://asroma.hu

Címkék: AS Roma, Fonseca, Hellas Verona, Serie A