Fonseca: Mentális gondok vannak

Fonseca: Mentális gondok vannak

Tovább folytatódott a Roma vesszőfutása hazai pályán, miután a Bologna is győztesen távozott az Olimpicóból.

Megérdemelten nyert a Bologna. Mi nem működött?

"Azt kell mondjam, hogy a csapaton még nagyon érződött a múltheti, Sassuolo elleni vereség. A védekezésünk nagyon bizonytalan volt, egyáltalán nem koncentráltak megfelelően hátul. A két bekapott gól után nagyon szenvedtünk, és hiába sikerült a második félidőben némileg feljavulni, a kiállítás mindent megnehezített. Ki kell mondani, mentális gondok vannak. Emellett rengeteg védekezési hibát ejtünk."

2020-ban 4 mérkőzést elvesztett a csapat, és kapott 13 gólt. Eljött az idő a csapaton belüli változtatásra?

"Meglátjuk. Tudom, hogy nem könnyű időszak ez, és ahogy mindig, én vagyok a felelős. El kell kezdenem azon gondolkodni, hogy min tudnék változtatni, és javítani, miközben megmarad az egyensúly. A szezon során a csapat számos dolgot nagyon jól megoldott - szóval most mentális gondok vannak."

"Sokat kell velük foglalkozni, és elhitetni velük, hogy sokkal többre képesek. Elmondtam a srácoknak, hogy akár kikapunk, akár nyerünk, a legfontosabb, hogy félelem nélkül és bátran kell játszani. Meg kell néznem, hogy min tudnék változtatni."

A Roma híres presszingje sehol nem volt a Bolognáéhoz képest.

"Ez akkor fordulhat elő, ha túl sok helyet hagyunk az ellenfelünknek. Ha nem támadunk le, és zárjuk le a területeket, akkor az nagy gond. Hasonló gólokat kaptunk, mint a Sassuolo ellen. Egyénileg is többre vagyunk képesek, de nem szeretek kiemelni egyes játékosokat, mert elsősorban én vagyok felelős a történtekért."

Fizikális gondok vannak?

"Nem hinném. Amikor egy csapat nincs jó fizikális állapotban, akkor képtelen reagálni, szóval őszintén, szerintem ez nem fizikális probléma."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Bologna, Serie A