Fonseca: Még vannak céljaink a bajnokságban

Fonseca: Még vannak céljaink a bajnokságban

A Roma holnap délután a Torino ellen próbálja életben tartani top 4-es reményeit.

Miként lehet megtalálni a megfelelő egyensúlyt a szezon eleji szép támadófutball, és például az Ajax ellen is látott remek védekezés között?

"Minden meccshez van egy hozzáállásunk. Szinte az egész szezon során az emberek azt mondták, hogy a Romának van az egyik legjobb támadójátéka. Viszont az Ajax elleni két meccsen más volt a hozzáállásunk, mert egy nagyon jó csapat ellen kellett játszanunk, főleg a második mérkőzés volt speciális, hiszen tudtuk, hogy előnyben vagyunk. Viszont a csapatnak van egy speciális identitása, viszont ezt nem befolyásolja az, hogy egyes meccsekhez miként állunk hozzá."

Edzőként eléggé megosztó személyiség. Mivel tudna meggyőzni több embert, hogy a saját oldalára állítsa őket?

"Én nem azért csinálok dolgokat, hogy azzal meggyőzzek másokat, én azért csinálok dolgokat, hogy segítsek a Romának. De ez teljesen normális, hogy ha nyerünk, akkor többen vannak az én oldalamon. Velem is, és minden kollégámmal ez történik. Megértem ezt."

Hogy van Smalling? Főleg a legutóbbi borzasztó estét követően, miután kirabolták.

"Meglátjuk. Minden nap folyamatosan monitorozzuk az állapotát. Elkezdett velünk edzeni újra a pályán, és amikor lehetőség lesz rá, hogy visszatérjen, akkor vissza fog térni."

Mi hiányzik a csapatból ahhoz, hogy mind a nemzetközi kupákban, mind a bajnokságban versenyképes legyen?

"A csapatnak különös szezonja van. Rengeteg példát tudnék felsorolni olyan csapatokról, akik elég nagy pofonba szaladtak bele azt követően, hogy a nemzetközi kupában is szerepeltek. Például ott van a Villarreal, amelyik a negyeddöntő visszavágója előtt kikapott az Osasunától, a Bayern döntetlent játszott otthon, az Arsenal pedig 10. a bajnokságban. Ez minden csapattal előfordul, amelyik több fronton is harcol. Amikor minden harmadik napon meccs van, és alig van játékosod, akkor az nagyban befolyásolja a szereplésed."

Javier Pastore játszik holnap?

"Holnapig várniuk kell arra, hogy ezt meglássák."

A következő két meccsen eldőlhet az, hogy sikerül-e megszerezni legalább a 4. helyet?

"A legfontosabb az, hogy megnyerjük a meccsünket, de ahogy mondtam, mindig csak a következővel foglalkozom. Semmi más nem érdekel, csak hogy holnap legyőzzük a Torino együttesét."

Olaszországban a csapatok elég nagy kerettel rendelkeznek - gond van az utánpótlással?

"Nagyon fontos, hogy legyen egy egységes, kompakt csapatod, de nem hinném, hogy Önök számára a Roma lenne a példa. Nálunk szinte minden játékosnak jutott mérkőzés, mindenkire lehetett számítani."

Ezeket a mérkőzéseket fel lehet használni arra, hogy néhány játékost formába hozzon az EL-elődöntőre?

"Nem, két különböző sorozatról beszélünk. Most csak a bajnoksággal foglalkozom, és hogy a legjobb csapatot küldjem holnap pályára a győzelem érdekében. Most a Torinón a fókusz, és nagyon fontos, hogy mindenki megértse, az Ajax elleni meccsnek vége. Újra a bajnokság következik, és nekünk még mindig vannak céljaink a bajnokságban."

Mit vár a csapatától az elődöntőhöz közeledve?

"Ugyanolyan koncentrációt, és a védekezésben ugyanazt a határozottságot. Nagyon fontos, hogy a csapat hátul magabiztos legyen, és ha azt vesszük, hogy az Ajax ellen képesek voltunk erre, akkor szerintem meg tudjuk ismételni a bajnokságban is ezt a teljesítményt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Torino, Serie A