Fonseca: Még nem lefutott számunkra a bajnokság

Fonseca: Még nem lefutott számunkra a bajnokság

Komoly erőpróba vár a Romára csütörtök délután, miután a jelenleg 3. helyezett Atalantát fogadja a Stadio Olimpicóban.

A futballban nagyon gyorsan történnek a dolgok. Mint a futballban dolgozó szakember, mi a véleménye a Szuperligáról?

"Nagyjából az összes többi edzőhöz hasonlóan én is a Szuperliga ellen vagyok. De továbbmegyek. Én olyan ember vagyok, aki büszke arra, hogy a futballban dolgozik. A futballcsalád pedig összefogott, és az elmúlt napokban megmutatott valamit. Megmutatta, hogy nem a pénz irányítja a futballt, hanem a szurkolók, aztán a játékosok, és az edzők. Megmutattuk, hogy a szurkolók a legfontosabbak."

"Büszke vagyok arra, hogy a fő vezetők határozott álláspontot képviseltek a sportágunkat illetően. Teljesen a Szuperliga ellen vagyok, és emiatt nagyon büszke vagyok a Roma álláspontjára is."

Ez a keret nem elég ahhoz, hogy két fronton harcoljon egyszerre?

"Március végéig a csapat még a legjobb négyben volt a bajnokságban. Aztán elvesztettünk néhány kulcsjátékost, és az EL-ben is helyt kellett állnunk. Miközben a többi csapatnak egy egész hete volt felkészülni, nekünk olykor alig 1 nap maradt. Vannak dolgok, amik előfordulnak, de szeretnénk a bajnokságban is nagyon jól szerepelni, és holnap nyerni."

Lehet meríteni az Atalanta féle modellből valamit?

"Nem, két teljesen különböző klub. Azt kell mondjam, amit az Atalanta csinál, az minden elismerést megérdemel. De a két csapatot nem lehet összehasonlítani."

A sérülések mellett mi az, ami a bajnokságban történt visszaesés oka lehet?

"Nincs itt az ideje az ilyen értékelésnek. Még nincs vége a bajnokságnak, és még hátravan az EL-elődöntő is."

Nem aggódik amiatt, hogy a jövőben lehetnek még a mostani próbálkozáshoz hasonlóak egy másik Szuperligát illetően?

"Nem aggódom. Láthattuk a futball erejének remek példáját. Nagyon sok dolgon lehet javítani, de szerintem egy olyan nehéz helyzetben, mint amit a koronavírus okozott, ott is megtaláltuk a túléléshez szükséges utat. Mennek a meccsek, igaz szurkolók nélkül, de hamarosan ők is visszatérnek a stadionokba."

Úgy tűnik, mintha a Roma nem találná a saját identitását. A következő időszakban milyen csapatra számíthatunk?

"Mindenképpen motiváltra. A bajnokság még nem lefutott számunkra, most az Atalanta elleni meccsre kell összpontosítanunk, tudva azt, hogy a Torino ellen gyengén szerepeltünk. Nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, habár a csapat nem vesztette el az identitását."

Nem aggódik amiatt, hogy nagy valószínűséggel nem számíthat Pedrora a Manchester elleni első meccsen?

"Nem foglalkozom a Manchester elleni mérkőzéssel egyelőre, hiszen addig még lesz egy Atalanta, és egy Cagliari elleni bajnokink. Viszont azt kell mondjam, hogy optimista vagyok a sérült játékosainkat illetően, mert szerintem most már rövid időn belül visszatér majd mindegyikük."

Hogyan értékelné a Roma eddigi szezonját?

"Teljesen világos, hogy nem minden úgy sikerült, ahogy akartuk. Viszont értékelni mindenképpen csak a végén lehet majd, viszont kijelenthető, hogy eddig azért jobban is szerepelhettünk volna."

Lehetséges az, hogy pénzügyileg is egyensúlyban legyen a klub, miközben versenyképes is?

"Szerintem igen. De szerintem az idő is kulcsfontosságú egy olyan csapat számára, amelyik fejlődni szeretne, vagy jobbá válni."

Hogyan készíti fel a csapatát a holnapi mérkőzésre?

"Nagyon jó teljesítményre lesz szükség holnap, de emellett mindenképpen fontos, hogy a csapat ambiciózus legyen. A bajnokságnak még nincs vége számunkra, sok meccs van még, amit meg akarunk nyerni."

Mi a helyzet Veretout-val és Mickivel?

"Egyre jobb formában vannak. Mindketten sérültek voltak, és az első meccseken miután visszatértek még fizikálisan messze voltak a csúcsformájuktól. Nagyon fontos viszont, hogy egyre többet szerepelnek, és így napról napra javulnak, fejlődnek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Atalanta, Serie A