Fonseca: Meg akarjuk mutatni, hogy mennyire jók vagyunk

Fonseca: Meg akarjuk mutatni, hogy mennyire jók vagyunk

A forduló zárómérkőzésén hétfő este az éllovas Milan fogadja a Romát a San Siroban.

A hétfő esti két remek csatár, Edin Dzeko és Zlatan Ibrahimovic csatája is lesz. Mi az, amit csak Dzeko tud, és fordítva, amit csak Zlatan?

"Mindkét játékos hihetetlenül fontosak a csapatuk számára. Nem akarom összehasonlítgatni őket, nem dolgozom minden nap Ibrahimoviccsal. Dzekot nagyon jól ismerem, róla tudok beszélni, és azt megjegyezni, hogy ő nagyon fontos része a csapatunknak. Mindkét játékos hasonló területen szokott játszani, és a karakterisztikájuk is hasonló. Szerintem Edin, aki egy hihetetlen játékos, nagyon jól érzi magát, motivált, és kulcsfontosságú lesz."

A Milan számára ez a meccs egyfajta fokmérő lesz a bajnoki cím szempontjából is. Mit gondol, a Romának rosszabb a csapata, mint a Milan?

"A Milan remek formában van, jól szerepelnek az edzőjük irányítása alatt. De mi si jó formában vagyunk, magabiztosak vagyunk, és alig várjuk már az összecsapást. Taktikai szempontból izgalmas találkozó lesz, ahol mindkét csapat nyerni akar majd. Mi meg akarjuk mutatni, hogy mennyire jók vagyunk, győzelemre fogunk játszani."

Holnap is Mirante fog kezdeni, és Pau Lopez majd az Európa Ligában véd csak?

"Mirante lesz a kezdőkapus, a többit pedig majd meglátjuk. Majd mindig meccsről meccsre fogom eldönteni."

Csütörtökön sok olyan játékos lépett pályára, akikre eddig nem nagyon számított. Ezzel is azt akarta megmutatni, hogy vannak bizony hiányposztok?

"Nem, a kulcs az volt, hogy nyerjünk. Lehetőségünk volt néhány fontos játékosunkat pihentetni a Milan meccs előtt, ezért pár olyan játékossal kezdtünk, akik eddig nem kaptak lehetőséget. Fontos volt, hogy erre lehetőségünk volt, meg tudtuk tenni, nem akarok semmi mást belemagyarázni. Ha nem pihentetünk bizonyos játékosokat, akkor nem lesznek képesek a meccseken úgy teljesíteni, ahogy elvárnánk."

Mit gondol, mitől képes Zlatan 39 évesen is ilyen szinten ilyen teljesítményre?

"Az, hogy ennyi idősen ilyen szinten játszik azt mutatja, hogy top profi a játékos. Különben nem lenne képes erre ilyen sokáig. Viszont holnap a Milan ellen fogunk játszani, nem csak Ibrahimovic ellen. Én nem úgy készülök egy meccsre, hogy csak egy játékosra fókuszálok, hanem az egész Poli-csapatra."

Kolarov távozásával nincs igazi szabadrúgáslövő a csapatban. Keresi erre a megoldást?

"Minden egyes edzés után 4-5 játékossal gyakoroljuk a szabadrúgásokat, és nálam most Pellegrini a legjobb. De van más lehetőség is Veretout, Cristante és Miki személyében."

Egy taktikai kérdés: függetlenül attól, hogy hátul 3, vagy 4 védővel játszik a csapat, a védelmi vonal mindig nagyon fent van. Viszont figyelembe véve a játékosok karakterisztikáját, változtatna ezen? Cristantéval és Fazioval is így játszana?

"Értem a kérdést. Igaz, hogy vannak olyan védőink, akik sokkal gyorsabbak a többieknél, de ez sokkal jobban függ a meccstől és az ellenfél karakterisztikájától. A csapat több eshetőségre is felkészült."

A jobb oldali szélső védő posztján az összes játékost bevetette már, van olyan, akit jobban preferál?

"A holnapi meccsen tudom ki fog kezdeni, de ezen kívül mindig az adott meccs dönti majd el."

A karantén óta a Milan a leghatékonyabb csapat mind a pályán, mind azon kívül. Mit gondol, megvan a Romában is ez a harmónia?

"Erős identitást hoztunk létre, és ez csak akkor tud létrejönni, ha minden játékos együtt dolgozik. Az elmúlt meccsek eredményei megmutatták, hogy nálunk is létezik ez az egység, és mindannyian magabiztosak vagyunk."

Mennyi időbe telik majd, hogy kiderüljön, melyik csapatok a bajnoki cím igazi várományosai?

"Szerintem két komoly várományosa van a bajnoki címnek, a Juventus és az Inter. Ezt követően van pár olyan csapat, akik jó szezont futhatnak. Eddig a bajnokságban az derült ki egyértelműen, hogy minden meccs nehéz minden csapatnak."

Mi a helyzet Smallinggal?

"Egyre jobban van, de a Milan ellen még nem lesz bevethető, csak majd a jövő csütörtöki Európa Liga meccsen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Milan, Serie A