Fonseca már most elárulta a kezdőcsapatát

Fonseca már most elárulta a kezdőcsapatát

Paulo Fonseca már a szombati sajtótájékoztatón leleplezte a vasárnap esti mérkőzésre szánt kezdőcsapatát.

A portugál mester kisebb meglepetéssel szolgát a Juventus elleni mérkőzés sajtótájékoztatóján azzal, hogy már most elárulta kik lépnek pályára a vasárnap esti mérkőzésen.

Ha másképp alakultak volna a dolgok, akkor Dzeko a Juventus ellen biztosan nem lépett volna pályára... beszélt vele mostanában, mennyire tűnik motiváltnak?

"Elég szokszor beszéltünk, nagyon motivált. Az elmúlt időszakban nagyon jó edzésmunkát végzett, holnap pedig kezdeni fog."

Marash Kumbulla készen áll kezdeni? Háromvédős rendszerben fog kezdeni?

"Tudom, hogy nagyon sok kérdést kapok a holnapi formációval és a kezdőcsapattal kapcsolatban."

"Amennyiben semmi nem történik holnap a meccs időpontjáig, akkor a következő csapattal fogunk kiállni: 'Antonio Mirante, Santon, Mancini, Ibanez, Kumbulla, Spinazzola, Veretout, Pellegrini, Mkhitaryan, Pedro és Dzeko'."

A Verona elleni meccsen volt olyan, hogy kérte Dzekot álljon be, de ő elutasította azt?

"Ez nem igaz, nem volt ilyen."

Mi a véleménye Mkhitaryanról mint hamis kilences? Az örmény alternatívája lehet Dzekonak alkalmanként?

"Nekem tetszett mint hamis kilences, de amikor van egy olyan csatárod, mint Dzeko, akkor nincs értelme Mikit kilencesként használni. Persze előfordulhat, ha éppen szükség van rá, de nekünk Dzeko a középcsatárunk."

Tavaly többször úgy jellemezte azt a szezont, mint a 'nulladik év', most pedig akkor kezdődik az első - milyen ponton van a csapat most?

"Sokkal jobbak vagyunk. Amennyiben össze kell hasonlítanunk a tavalyi év első meccsét a mostanival, akkor egyértelmű, hogy a csapat jobb. Ez a legfontosabb."

Már csak néhány nap van hátra az átigazolási időszak végéig, hány játékosra van szüksége még a Romának?

"Én most teljes mértékben a holnapi meccse koncentrálok - nem akarok az átigazolási időszakról beszélni."

Mi változott Chris Smallinggal kapcsolatban a legutóbbi sajtótájékoztató óta? Legutóbb nagyon optimista volt és azt mondta, hogy akár néhány napon belül csatlakozhat...

"Engem most csak a Juventus elleni mérkőzés érdekel, ami nagyon nehéz meccs lesz. Nagyon keményen dolgoztunk egész héten, és a holnap pályára lépő játékosokban maximálisan megbízom. A legfontosabb, hogy mindvégig összeszedetten, koncentráltan futballozzunk majd."

Beszélt már arról az új vezetőséggel, hogy mik az idei évre az elvárások, és a csapat képes lesz ezeknek megfelelni?

"Az első naptól kezdve, hogy itt vannak folyamatosan beszélek velük, közösen dolgozunk azon, hogy fejlesszük a csapatot. A cél az, hogy a tavalyi évnél sikeresebbek legyünk."

A legutóbbi pozitív koronavírustesztjét követően Bruno Peres újra edzésbe állt. Milyen állapotban van most, és mi a helyzet Karsdorppal?

"Peres mindössze a héten kezdett el velünk edzeni, ő még nem fog játszani. Karsdorp tegnap egyedül edzett, szóval még ő sem áll még készen."

A Sampdoriát láthattuk a Juventus elleni meccsen, hogy igen magasan védekeztek és letámadták a torinói együttest, így arra kényszerítve őket, hogy felíveljék a labdákat a hátulról építkezés helyett. Ez lehet az egyik fegyver Pirlo csapatával szemben?

"Azért, mert a Juventus lesz az ellenfelünk, nem fogok a csapat identitásán változtatni. A Juventus nagyon erős csapat, és amennyiben lehetőségünk lesz hamar letámadni, úgy meg fogjuk tenni. Ha sikerül a letámadásunkat kijátszani, akkor arra kell majd figyelnünk, hogy hátul szervezetten védekezzünk."

Milyen Juventusra számít holnap? Észrevett valami különbséget a Sarri-féle és a Pirlo vezette csapat között?

"A Juventusnak egy fiatal, nagyon tehetséges edzője van Pirlo személyében. A csapata nagyon dinamikus, és ők is nagyon keményen letámadnak, legfőképpen a széleken."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juventus, Fonseca, Serie A