Fonseca magabiztos a szezon újrakezdését illetően

Fonseca magabiztos a szezon újrakezdését illetően

Több mint három hónapos szünetet követően szerdán a Roma számára is folytatódik a bajnokság.

Az elmúlt néhány hétben három védős rendszert gyakoroltatott a csapattal. Ez a B terv része, vagy már így áll a szezon folytatásához?

"Az elmúlt napokban több variációt is kipróbáltunk, amikhez különböző helyzetekben aztán alkalmazkodni tudunk. Ez nem azt jelenti, hogy holnap így is fogunk játszani, de majd meglátjuk. A formációnál sokkal fontosabb a csapat, és hogy az milyen hozzáállással játszik. Nekem nem érdekes a felállás, csak a játékosok hozzáállása."

Chris Smalling és Henrikh Mkhitaryan igazolták hírnevüket; van valami hír a megtartásukkal kapcsolatban? Mik az esélyek?

"Mindenki tudja, hogy szeretnék Smallinggal és Mickivel folytatni, és szerintem van erre esély. Most viszont csak a jelen számít, minden játékosnak a holnapi meccsre kell koncentrálnia, sőt, a következő 12-re, és az Európa Liga találkozóra."

Miként reagáltak a játékosok a sportigazgató felfüggesztésére? Volt már hasonló helyzetben?

"Nem ez a legjobb pillanat arra, hogy erről beszélgessünk. Most egységesnek kell lennünk, és csak az előttünk álló meccsel szabad foglalkoznunk. Csak erre szabad gondolnunk, hogy mit kell majd a pályán csinálnunk. Az a legfontosabb, hogy a csapat legyen határozott, és nyerje meg az első meccset."

Az elmúlt napokban sokkal több szó esett a jövőről, mint a jelenről. Ön el tudja mondani azt magáról, hogy marad jövőre is attól függetlenül, hogy milyen csapat áll majd a rendelkezésére?

"Többször is mondtam, hogy nagyon szeretek itt lenni. Én a jövőmet a Roma edzőjeként látom, de a jelen sokkal fontosabb most, köztük a következő 12 meccs, és az EL találkozó. De mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire szeretem ezt a csapatot, és milyen szenvedélyt érzek a klub iránt."

Egyetért az 5 cserelehetőség szabályával, és lehet ez egy taktikai fegyver, vagy inkább a rotációra használja majd, felosztva a mérkőzést 30 perces részekre?

"Igen, egyetértek, a jelen körülmények között szükség van rá. Aztán persze később visszaállhatunk a 3 cserelehetőségre, de most kell, hiszen nagyon sok meccs vár ránk, ezért jó lesz, hogy ennyi csere áll majd a rendelkezésünkre."

Hogy döntött, próbál erős rajtot venni a csapattal amennyire csak lehet, miközben az augusztusi Európa Liga mérkőzésre is jó formában kell lennie? Miért játszott a csapat barátságos mérkőzést?

"Azért nem játszottunk, mert nem volt lehetséges. Nem is hiszem, hogy valaha volt ennyi időnk két meccs között. Kicsit úgy kezdtünk felkészülni két hónap után, mint a felkészülési időszakban szoktunk, de figyelembe vettük azt, hogy rövid időn belül sok meccset kell majd játszanunk, ezért minden játékosra szükségünk van. Elég jól sikerült ez az időszak, szóval készen állunk."

Hogy halad Zaniolo rehabilitációja? Hamarosan ő is a rendelkezésére fog már állni?

"Zaniolo nagyon jól halad, már elkezdett edzeni a Primavera csapattal, de 1-2 héten belül csatlakozhat az első csapathoz. Nagyon jól és gyorsan haladt a felépülése, ezért hamarosan már újra velünk fog edzeni."

Amadou Diawara és Davide Zappacosta készen állnak a játékra? És mi a helyzet Mirko Antonuccival?

"Minden játékos a rendelkezésünkre áll, csak Pau Lopez és Nicolo Zaniolo nem. Viszont Diawara és Zappacosta igen. Ami pedig Antonuccit illeti, sajnos most nincs lehetőség arra, hogy a csapattal legyen, de egy nagyon tehetséges srácról van szó, aki a jövőben még nagyon fontos lehet."

Mennyiben lesz más üres stadionban játszani?

"Meglátjuk holnap. Egyszer játszottam zárt kapuk mögött, nem volt könnyű, és szerintem az Olimpicóban, ahol mindig érezni a szurkolók támogatását, egyáltalán nem lesz könnyű. De nekünk úgy kell játszanunk, mintha ott lennének velünk a szurkolók, és buzdítanának bennünket. Szeretnénk értük nyerni."

Sokszor utalt rá, hogy a Sampdoria elleni idegenbeli meccsen játszott az irányítása alatt a legrosszabbul a Roma. Dolgoztak azon, hogy elkerüljék ezt most egy olyan csapattal szemben, amelyik egyértelműen védekezni érkezik az Olimpicóba?

"Az a meccs egy kicsit anomália volt, és ahogy már mondtam is, a csapat hozzáállása nem volt a legjobb. Hiszek benne, hogy azóta sokat fejlődött a csapat, és őszintén, azzal a meccsel én már nem foglalkozom. Csak erre a mérkőzésre koncentrálok, és hogy mi a teendőnk egy ilyen csapat ellen, hiszen láthattuk az Inter ellen is, hogy mennyire nehéz ellenfél. Nagyon nehéz lesz, igen szervezett együttes a Samp, remek edzőjük van, talán Olaszország legjobb edzője."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Sampdoria, Serie A