Fonseca: Lesznek változások

Fonseca: Lesznek változások

A portugál mester változtatásokat tervez a holnapi, Lecce elleni bajnokin.

Beszélt a csapattal az Atalanta elleni meccset követően?

"Ahogy mindig, most is leültünk közösen a meccs után, és átbeszéltük a dolgokat, hogy kitaláljuk mi nem működött, és miben kell fejlődnünk."

Miként tudnak a játékosok megbirkózni a fizikai fáradtsággal a sok meccs miatt?

"Mivel nagyon sok meccset fogunk játszani mostanában, ezért holnap lesznek változások a kezdőcsapatban. Vannak olyanok, akik fáradtabbak az átlagnál, ezért ezt is figyelembe kell vennem."

A csapat sokkal több gólt kap a második félidőben, ez fizikális probléma, vagy a koncentráció hiánya?

"Szerintem nincsenek fizikális gondok. Alig egy héttel ezelőtt amiatt magasztaltak minket, hogy milyen jók vagyunk fizikálisan, most pedig emiatt mutogatnak ránk, mert vesztettünk egy meccset. Nem örülünk a bekapott gólok számának, mert senki nem szeret meccsenként átlagosan 2 gólt kapni, de ez nem csak a védekezésen és a védelmen múlik, az egész csapaton. A helyes egyensúlyt kell megtalálnunk csapaton belül."

Az Atalanta ellen nagyon sok párbajt elvesztettek a játékosok. Mit gondol, sokkal erősebbnek kellene lennie a játékosoknak fizikálisan, hogy felvegyék a versenyt a többiekkel?

"Ez nem ezen múlt, a támadásoknál nagyon sok párharcot elvesztettünk, aztán képtelenek voltunk megbirkózni az Atalanta könyörtelen emberfogásával. Fizikálisan erős csapat vagyunk, de a játékunk nem ezen alapszik. Az Atalanta agresszív játéka komoly gondot okozott nekünk, és amikor ilyen helyzetben találjuk magunkat, akkor meg kell találnunk ennek az ellenszerét is ahhoz, hogy a mi játékunk tudjon érvényesülni."

Mi a helyzet Zaniolóval? Kezdeni fog holnap?

"Meglátjuk holnap, hogy ki fog kezdeni. Beszéltem vele, ahogy az összes többi játékossal is, ahol analizáltuk a múltkori mérkőzést."

Smallingnak nagyon jól sikerült a bemutatkozása. Képes 3 meccset játszani egy hét alatt?

"Ezt is meglátjuk holnap. Az igaz, hogy az Atalanta volt az első meccse, de Fazio eddig minden meccsen játszott. Holnap döntök."

Továbbra is 3 védős rendszerben fog játszani a csapat?

"Nem fogom elmondani önöknek, hogy hogyan fogunk játszani. Nem kizárt, hogy minden területen lesznek változtatások. A probléma nem a formációval volt, az emberek meg sokszor túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a formációnak, pedig igazán a dinamika számít."

"A támadódinamizmust nem változtatja meg a formáció. Az Atalanta ellen nem volt meg ez a dinamizmus. Mindent kielemeztünk, a második gólt is, ahol az összpontosítással volt gond. Az egész csapathiba volt."

Mi a helyzet Spinazzolával és Pellegrinivel?

"Mindketten hadrafoghatóak, és remek formában vannak."

Mi a helyzet Mkhitaryannal?

"Szerdán azért nem kezdett, mert az a meccs nem a legjobban feküdt neki. Fizikálisan teljesen rendben van."

Rengeteg olyan csapat van Olaszországban, mint az Atalanta. Magasabb taktikai intelligenciára van szükség a játékosok részéről ahhoz, hogy megbirkózzanak az ilyen helyzetekkel?

"Az igaz, hogy sok csapat játszik hasonlóan, de kevés az olyan, aki annyira jól teszi, mint az Atalanta. Nagyon nehéz olyan szintű presszinget bemutatni, mint amit ők csináltak. Emiatt nem tudtuk a saját játékunkat játszani, és egyszerűen nem tudtunk alkalmazkodni a kialakult helyzethez."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Lecce, Serie A