Fonseca: Lehet, hogy megint a középpályán játszik majd Mancini

Fonseca: Lehet, hogy megint a középpályán játszik majd Mancini

A Serie A következő fordulójában a Milan együttesét fogadja a Roma hazai pályán.

A Borussia elleni meccs alapján előfordulhat, hogy Mancini a Milan ellen is a középpályán szerepel majd?

"Igen, előfordulhat, különösen mivel igen kevés lehetőségünk van ebben a pillanatban. Jól játszott, ezért nincs miért változtatnom."

Nem tart attól, hogy a sok sérülés, és eltiltás miatt fáradtság lesz úrrá a megmaradt csapaton?

"Sajnos benne van a pakliban. A statisztikák is azt mutatják, hogy a Borussia ellen szinte a pálya minden szegletét bejártuk, és igen magas intenzitással futballoztunk egy nagyon nehéz talajon. Az én feladatom most az, hogy segítsek a srácoknak frissen maradni a Milan elleni meccsre, hiszen ők nem játszottak a héten."

A védelem elég jól teljesít. Nem gondolt arra, hogy Florenzit kicsit előrébb viszi szélsőnek?

"Jelen pillanatban minden lehetőséget figyelembe veszek, hiszen nagyon kevesen vannak a keretben. Semmit nem tudok kizárni."

Milyen állapotban van Pastore és Perotti, tudva azt, hogy három naponta vannak meccsek?

"Perotti már egy ideje velünk edz, készen áll a játékra, de nem tudom, hogy bír-e teljes 90 percet. Ami Pastorét illeti, ahogy jön egymás után a sok meccs rövid időn belül, nincs nagyon lehetőség a sok rotálásra. Az igaz, hogy kicsit többet játszott, mint amennyit szokott, de nem tehetem meg, hogy túl sokat cserélek."

Nem gondolkodnak erősítésen?

"Erről nem akarok beszélni. Csak arról vagyok hajlandó beszélni, aki a csapat tagja. Ha lesz valami új hír, arról be fogunk számolni. Én most csak a holnapi meccsre összpontosítok."

Mi a legutolsó hír Ünderrel és Mkhitaryannal kapcsolatban?

"Miki még nem edz velünk, Cengiz ma csatlakozott a többiekhez, de holnap még nem áll majd a rendelkezésemre, talán majd később."

Jordan Veretoutnak nem volt több támadófeladata a Borussia ellen?

"Azzal, hogy Mancini kicsit előrébb lépett, úgy Veretoutnak több lehetősége volt feljebblépni. Ez így teljesen normális, és nem kizárt, hogy holnap is így lesz."

Milyen mentális állapotban vannak a srácok a csütörtöki meccs óta?

"A csapat jól van. A múltton változtatni nem lehet, így nekünk a következő meccsre kell koncentrálnunk. Vannak dolgok, amiket nem tudunk befolyásolni. Ami a játékvezetést illeti, eléggé nehéz és szomorú este volt, de már nem foglalkozunk vele, csak a Milan elleni meccsel."

Sokszor úgy tűnik, hogy az utolsó passzokkal vannak gondok. Mit gondol, lehet ezen dolgozni az edzéseken?

"Ez így van, a támadóharmadban sok az eladott labda, sokat hibázunk. Ezen is lehet dolgozni az edzéseken, de sajnos mostanában nincs túl sok időnk. Ez amúgy gyakran összefügg a fiatal játékosok tapasztalatlanságával, ami pedig egy teljesen normális dolog a fejlődésük ezen szakaszában. Az a képesség, hogy megfelelő döntést hozzanak a megfelelő időben, a tapasztalattal jön. Ez a csapat képes a jó focira, és képes helyzeteket kidolgozni, de az egyértelmű, hogy sokkal hatékonyabbnak kell lennünk a döntéseknél. A válogatott szünet alatt dolgoztunk ezen, és amint lehetőségünk lesz a későbbiekben, akkor is ezt fogjuk tenni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Milan, Serie A