Fonseca: Követtünk el hibát, de a csapat később jól reagált

Fonseca: Követtünk el hibát, de a csapat később jól reagált

Paulo Fonseca az első 10 percben elkövetett súlyos hibák ellenére elégedett volt azzal, ahogy a csapat később reagált.

A vereséget még jobban beárnyékolta Nicolo Zaniolo súlyos sérülése, akinek a térdszalagja szakadt el a mérkőzés során, így hosszú hónapokra kidőlt.

Borzasztó, amikor egy ilyen fiatal játékos ilyen hosszú kihagyással járó sérülést szenved...

"Ez nagyon nagy gond, de neki most csak a felépülésével szabad foglalkoznia. Nagyon szomorúak vagyunk a történtek miatt, de hétfőn új nap kezdődik."

Ezen az estén kétféle Romát láthattunk. Aggódik az első 10 perc miatt?

"Kemény meccs volt egy olyan csapat ellen, mint a Juventus, mi pedig 2 gólt is odaajándékoztunk nekik. Aztán jó teljesítményt nyújtottunk, a második félidőben nyomás alatt tartottuk végig a Juventust, de sajnos amikor két gólos hátrányban vagy egy ilyen csapattal szemben, akkor az mindig nagyon nehéz."

Még mindig hisz abban, hogy a legjobb megoldás az, ha a kapustól hozzák ki a labdát?

"Edzőként hiszek abban, hogy a labdát hátulról kell kihozni, és ezért elsősorban én vagyok a felelős. Nagyon sokat dolgozunk ezen, és tudom, hogy sokkal többet nyerünk az ilyen szituációkon, mint amennyit kockáztatunk. Én hiszek a bátor fociban, ahol bizony néha kockáztatni kell."

A fiatalok ezen a meccsen sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint a tapasztaltabb társaik? Gondolok itt például Veretout hibájára a második gól előtt.

"Az igaz, hogy Veretoutnak komoly szerepe volt a második gólban, ami sajnos tényleg rossz megmozdulás volt tőle, azonban nagyon bátran reagált rá, és szerintem ez nagyon fontos, hogy egy ilyen hiba után tudj pozitívan reagálni."

Kihatással voltak a kezdeti hibák a csapat későbbi önbizalmára?

"Nem. Szerintem a csapat jól játszott, az önbizalmuk nem csökkent a két hiba miatt. Végig megfelelő önbizalommal játszottak a meccs hátralevő részében is. Elégedett vagyok azzal, ahogy reagáltak a hibákra."

Mi változott a firenzei győzelem, és az azt követő két vereség között?

"Semmi - ez tisztán csak eredmény kérdése. Szerintem a Torino ellen jól támadtunk, ahogy a Juventus ellen is. Ez nem a szervezettségről, vagy a taktikáról szól. Nem szeretek egyéni hibákról sem beszélni, de szeretném kiemelni, hogy ezek nem amiatt történtek, mert a csapat szervezetlen volt, szóval én továbbra is magabiztos vagyok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Juventus, Serie A