Fonseca: Ki kell használnunk a lehetőségeinket

Fonseca: Ki kell használnunk a lehetőségeinket

Hiába voltak mindkét csapatnak gólszerzési lehetőségei, a mérkőzés végül 0:0-ás döntetlennel ért véget.

Egy igen fényes első félidő, majd egy szenvedős második - mi az ami tetszett, és mi az, ami nem a mérkőzésen?

"Teteszett a csapat első félidei játékra, hiszen a Verona ellen sosem könnyű játszani, de az összjáték Mkhitaryan, Pedro és Pellegrini között nagyon jól működött, Spinazzola beadásai pedig nagyon sok komoly lehetőséget teremtettek. Ezek mind megváltoztathatták volna a játék képét."

"Nem tetszett, hogy nem sikerült kihasználnunk a lehetőségeinket, hiszen egy olyan csapat ellen játszottunk, amelyik nem hagy túl sok lehetőséget. A második félidőben nem tetszett, hogy egyre kevésbé tudtuk megtartani a labdát, sokszor nem volt jó a második passz."

Úgy tűnik, hogy a támadásokban nagyon sok lehetőség rejlik...

"Igen, támadásban nagyon sok tetszetős, minőségi labdajáratásunk volt egy olyan csapat ellen, amelyik nem igen ad helyet erre. A támadóharmadban sok szép kombinációnk volt, és védekezésben is jól tették a dolgukat a srácok. A legfőbb baj a második labdaérintés volt sokszor, azok nem voltak jók."

Akarja egyáltalán használni a 4-3-2-1-es felállást?

"Nem, a csapat így is jól teljesít, és hátulról három védővel is ki tudjuk hozni a labdát. A Verona felívelései miatt nagyon fontos volt, hogy a védekezésünk biztonságos legyen, ezért nem fordult meg a fejemben a váltás."

Egy ennyire meggyengített Verona ellen nem lehetett volna kicsit többet mutatni?

"Sokkal jobban ki kell használnunk a kialakított lehetőségeinket - ez a legfontosabb. Az első félidőben több olyan helyzetünk is volt, amivel 2, vagy akár 3 góllal is vezethettünk volna, szóval fontos, hogy ne csak a helyzetek legyenek meg, hanem a befejezés is sikerüljön."

Mi a helyzet Bruno Peressel és Rick Karsdorppal?

"Bruno Peres mindössze két napja csatlakozott a csapathoz a koronavírus-protokoll szabályai miatt. Karsdorp elég jól játszott, meg kell majd nézni, hogy mi a helyzet vele. A másik oldalon Spinazzola nagyon jól játszott."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Hellas Verona, Serie A