Fonseca: Kezd visszatérni az önbizalmunk

Fonseca: Kezd visszatérni az önbizalmunk

A portugál mester elégedett volt csapatával a Brescia elleni bajnokin, és látja, hogy a játékosoknak kezd visszatérni az önbizalmuk.

Gól nélküli első félidőt követően Federico Fazio, Nikola Kalinic és Nicolo Zaniolo talált be a Brescia kapujába a Stadio Mario Rigamonti-ban, ezzel magabiztos győzelmet aratott a Roma.

"Sokkal több gólt is lőhettünk volna, főleg az első félidőben, de a csapat is így jó teljesítményt nyújtott."- kezdte Fonseca a meccs után.

Ön mindig nyugodt maradt, mit mondott a játékosainak ebben a nehéz időszakban, amivel visszaszerezhetik az önbizalmukat?

"Elmondtam nekik, hogy a múlton már nem tudnak változtatni, ezért nekik már a jövőre kell koncentrálniuk. Ez a csapat a szezon első szakaszában csodálatos dolgokat csinált, szóval egyértelmű volt, hogy mire vagyunk képesek."

"A meccs előtt elmondtam nekik, hogy ha a Brescia ellen nem nyernek, akkor a szerdai győzelem semmit sem fog érni. Mindenki tudta, hogy mennyire fontos ez a három pont. A csapat ambiciózus volt, jól játszott, és teljesen megérdemelt nyert."

Ez a formáció sokkal nagyobb biztonságot nyújt?

"Igen, ebben a felállásban jól játszunk. Minden győzelem önbizalmat ad a játékosoknak, és a legutolsó siker azért is volt fontos, mert végre láthatóak voltak a régebbi időszak szép megmozdulásai. Most újra nyertünk, de már nem ezzel, hanem a következő meccsel kell foglalkoznunk, ami nagyon nehéz lesz a Verona ellen."

Roger Ibanez a védelem közepén szerepelt ezen a mérkőzésen. Milyen elgondolásból?

"Két oka is volt: mert ő a leggyorsabb védő, másrészről pedig jól ki tudja passzolni a labdát hátulról."

Úgy tűnt most, hogy a meccs végén is erős maradt a csapat. Fizikálisan is fejlődtek a játékosok?

"Igen, és ahogy mondtam, a győzelem önbizalmat ad. Az is fontos, hogy ne legyen túl sok változtatás, viszont azt kell mondjam, hogy a csapat minden szempontból jól teljesített."

Mennyire jött jól, hogy 5 cserelehetőség volt, a csapat pedig végig kézben tartotta a mérkőzést?

"Nagyon jó volt így, hiszen Pellegrini két meccset játszott egymás után, Veretout pedig az összesen pályára lépett. Fontos volt az is, hogy Dzeko kicsit pihenni tudjon, és azt kell mondjam, Kalinic nagyon jól játszott. Én minden játékosomban bízom, ez pedig segít abban, hogy jobban tudjak bánni velük."

Miért nem játszott Pau Lopez?

"Beszéltünk, sokáig sérült volt, és mivel az elmúlt két meccsen játszott, ezért kicsit pihentettük. Úgy döntöttem, hogy Mirante véd újra, aki amikor csak kellett, a segítségünkre volt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Brescia, Serie A