Fonseca: Jól reagáltunk a korai bekapott gólra

Fonseca: Jól reagáltunk a korai bekapott gólra

Három alkalommal is hátrányba került a Roma a Milan ellen, de mindháromszor sikerült egyenlíteni.

Mi az, ami jól működött, és mi az, ami nem?

"A pozitívum az, hogy szereztünk 3 gólt, a legkevésbé jó pedig az, hogy kaptunk hármat. Ettől függetlenül nagyon egyenletes játék volt."

"Az első percekben rögtök gólt kaptunk, de ezt követően jól reagáltunk, volt bátorságunk, szép támadásokat építettünk. Sajnos az utolsó döntéseknél az ellenfél tizenhatosa előtt sok hibás döntést hoztunk."

Mi a véleménye a két megítélt büntetőről?

"Nem akarom kommentálni. Mindannyian tudjuk, hogy vannak napok, amikor elkövetünk hibákat, és ha a játékvezető ma hibázott, akkor mindkét fél részére tévedett."

Mit gondol, ez a mérkőzés előrelépés volt a Roma számára?

"Nem éppen ezt akartam a meccs előtt: én nyerni akartam. De végül döntetlen lett, háromszor sikerült egyenlíteni, így végül a döntetlen pozitív eredmény."

Megint változtatott a védelemben, Mancini középen, Ibanez a jobb oldalon játszott. Mi volt a cél?

"Nagyon egyszerű, Ibrahimovic a legtöbbet középen játszik, ritkán megy vissza, vagy ki a szélre, míg Leao nagyon gyors, és az üres területeket a többieknél sokkal jobban tudja megjátszani. A legtöbbször gyorsabb is, mint a vele szembekerülő védő, de Ibanez is nagyon gyors, ezért csináltam ezeket az apró változtatásokat."

Mi a Roma idei célja?

"A tavalyi szezonnál jobbak akarunk lenni. Viszont a gondolataink csak a következő meccs körül járnak, most a CSZKA Szófia ellenire koncentrálunk már, ahol fontos, hogy fejlődjünk, további önbizalmat szerezzünk és nyerjünk."

Hány csapatot gondol jobbnak a Románál?

"Ha a beruházásokat nézzük, akkor mindenki tudja, hogy két csapat a többiek előtt van. De nekünk is meg kell mutatnunk a pályán, hogy képesek vagyunk a jó eredményekre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Milan, Serie A