Fonseca: Ilyen támadófutballt akarok látni

Fonseca: Ilyen támadófutballt akarok látni

Elégedetten konstatálta Paulo Fonseca, hogy csapata 5:2-re legyőzte az újonc Benevento együttesét.

Azzal a minőséggel, ami a rendelkezésére áll, mit gondol, veszélyes csapatot képes építeni?

"Jól játszottunk, mindannyian hiszünk abban, amit csinálunk. Ez egy új szezon, de a csapat elég jól kezdett."

"Most rövid időn belül elég sok meccsünk lesz, ezért fontos, hogy jól gazdálkodjunk az energiáinkkal, de mindenképpen magabiztos vagyok."

Az tisztán lásztik, hogy azért még van teendő a mérkőzés irányítását illetően, különösen bizonyos pillanatokban...

"Az ellenfélnek nem volt túl sok komoly lehetősége a mi térfelünkön, de az egyértelmű, hogy bizonyos esetekben sokkal jobban kell bánnunk a labdával."

A bajnokságban a vasárnapi mérkőzéseken nagyon sok gól esett, de a meccs megnyeréséhez nem engedheti meg magának egy csapat, hogy az ellenfélnek sok tiszta lehetőséget hagyjon...

"Az egyik gólt szerencsétlen helyzetből kaptunk, a másikat pedig büntetőből - ez nem azt jelenti, hogy a csapatnak rossz lenne a védekezése."

"Az viszont igaz, hogy ahogy már régebben is mondtam, a Serie A kimondottan egy védekező bajnokság, de a vasárnapi eredmények is bizonyítják, hogy az olasz foci egyben igen támadószellemű is. Szerintem mindenképpen pozitívum, hogy sok gól született, én olyan támadószellenű csapatot akarok, amelyik számos gólszerzési lehetőséget alakít ki. Ez mindenképpen jó az olasz focinak."

A szezon előrehaladtával a Roma is az éllovasok között lehet majd?

"Szeretek reális lenni. Tudjuk, hogy van két klub, amelyik igen komoly bevásárlást csinált a nyáron, ezért ők lesznek a bajnoki cím fő várományosai."

"Aztán ott van pár csapat, köztük a Roma is, akik szeretnének Bajnokok Ligája kvalifikációs helyen végezni, és van is olyan keretük, amelyik képes erre. Én pedig biztos akarok lenni abban, hogy ez a keret is ilyen, sőt jobb is, mint tavaly."

Smalling visszatérésével inkább három védővel szerepel majd a csapat, vagy marad a 4 védős felállás?

"Ezen a meccsen is megmutatták a srácok, hogy mindkét rendszerben képesek játszani. Mindig nagyban függ a meccs karakterisztikájától, és az ellenféltől."

"Tudunk három védővel, három belső védővel is játszani, vagy akár néggyel is, ahogy ezen a mérkőzésen is tettük a 4-3-3-as felállásban. A csapat készen áll, és képes is mindkét felállásra."

Jövő héten a Zlatan Ibrahimovic is ott lesz a Milanban. Kell a védelembe Smalling?

"Nem tudom, hogy Smalling felépül-e addigra, de vannak más erős védőink a csapatban. Kumbulla, Ibanez és Mancini is nagyon jók, én pedig mindegyikben megbízom."

Amennyiben a csapat jó eredményt ér el Milánóban, azonnal szóba fog kerülni a bajnoki cím...

"Ebben a tekintetben én vagyok az első, aki azt kéri, hogy maradjunk reálisak, tartsuk meg az egyensúlyt. Ha nyerünk, még nem mi vagyunk a legjobbak, és ha kikapunk, akkor a legrosszabbak sem. Fontos, hogy megmaradjon az egyensúly."

Szeretné, ha Ön lenne a felelős az átigazolásokért?

"Én edző vagyok, ennél többel nem akarok foglalkozni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Benevento, Serie A