Fonseca: Ilyen gólokat nem kaphatunk

Fonseca: Ilyen gólokat nem kaphatunk

A Roma ötlettelen támadójátékot bemutatva simán kikapott a Parma otthonában.

Megváltoztatta volna a játék képét, ha az első félidőben megkapják a tizenegyest?

"Kulcsfontosságú lett volna, ha sikerült volna gólt szereznünk a Parma találata előtt. Szerintem jól kezdtük a meccset, volt egy komoly helyzetünk Dzeko révén, majd az első alkalommal, hogy átjutottak a mi tizenhatosunkhoz, gólt szereztek. Egy olyan csapat, amelyik meccseket akar nyerni, amelyik a BL-ben akar szerepelni, az nem kaphat ilyen gólt. Ott megváltozott az egész meccs képe."

"A Parmának nagyon kellett a 3 pont, és emiatt sokkal nyíltabb lehetett volna a játék, ha nincs a korai gól. Ezután persze visszaálltak, mi pedig csak szenvedtünk."

Nagyon fáradtnak tűnt a csapat, így van?

"Nem akarok kifogásokat keresni. Az igazság az, hogy ilyen gólokat nem szabad kapnunk, hogy 2 csatár 4 védővel szemben. Azért sem, mert ezzel nagyon megváltozott a játék, nagyon visszaálltak, egy ilyen helyzetben egy ilyen csapat ellen pedig nagyon nehéz helyzeteket kialakítani."

Ezek a hibák lehettek amiatt, hogy 3 védővel játszottak, vagy mert hiányzott Smalling, aki nagyon jól tudja olvasni a játékot?

"Nem, szerintem a pálya közepén volt gond, és szerintem a koncentráció hiánya volt a baj. És ha nem figyelünk kellően, akkor minden sokkal nehezebb, mert annak a vége az, hogy gólt kapunk, onnan pedig megváltozik minden."

"Az első félidőben sajnos nagyon lassan járattuk a labdát, nem úgy, ahogy kellett volna, és ha középen nincs meg a megfelelő sebesség, akkor az ilyen mélyen védekező csapatok ellen semmi esély."

Látva a középpálya lassúságát, nem gondolt arra, hogy hamarabb becseréli Cristantét?

"Megtettük. Az igazság az, hogy Roger Ibanez is nagyon jól bánik a labdával, de változtattunk a dolgokon, és Cristante beálltával javultak is a dolgok. Viszont ő is szinte az összes meccsen játszott, ezért ma nem tudott volna végig a pályán lenni."

Nem nagyon tud a Roma helyzeteket kialakítani.

"Nem a csatárokkal van gond. Dzeko nagyon keményen küzdött ma, jól mozgott, de a labdát sosem úgy kapta meg, hogy azzal bármi normálisat kezdeni tudott volna. Ráadásul egy ilyen mélyen védekező ellenféllel szemben is nagyon nehéz egy csatár helyzete. Amikor a csatárok nem kapják jól meg a labdát, akkor az nem egyéni probléma, hanem közös."

Mit mondott a meccs után a játékosoknak?

"Semmit. Néhány kivételtől eltekintve, sosem beszélek rögtön a meccs után. Szeretek előbb hazamenni, megnézni a meccset, hogy abból megfelelő következtetéseket tudjak levonni. Ami a ma történteket illeti, holnap fogunk a játékosokkal beszélni róla. Szeretnék igazságos lenni a játékosokkal."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Parma, Serie A