Fonseca: Fontos győzelmet arattunk

Fonseca: Fontos győzelmet arattunk

Megszerezte első győzelmét a Roma a 2020-21-es szezonban az Udinese ellen.

Mi a véleménye a mérkőzésről?

"Nagyon fontos volt, hogy sikerüljön nyerni. A csapat a Verona és a Juventus ellen is jól játszott, de azokon a meccseken nem sikerült nyerni. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz egy olyan csapat ellen, amelyik teljesen lezárja a széleket, a kontrái pedig életveszélyesek."

"Az első félidőben lényegében az utolsó labdaérintésig mindent jól csináltunk. Néha nem voltunk eléggé agresszívak, amikor elvesztettük a labdát, de összességében mi uraltuk a játékot. A gólunk után tudtuk, hogy a cél nem lehet más, mint a győzelem, és ehhez a csapatnak végig együtt kellett dolgoznia."

Antonio Mirante, Davide Santon és Roger Ibanez teljesítményén látszott, hogy mennyire magabiztosak. Ibanez már-már egy sztár erényeit csillogtatta...

"Nagyon fontos, hogy lássam, a játékosaim fejlődnek. Való igaz, Ibanez remek teljesítményt nyújtott, ahogy Antonio és Santon is. Szeretem azt látni, hogy a játékosaim magabiztosak, mert ilyenkor a teljesítményük is remek."

Santon és Spinazzola különösen megnehezítették az Udinese dolgát, azonban mikor középen volt a labda, ott úgy tűnt, mintha szenvedne a csapat...

"Igen, ez tényleg így volt, párszor elvesztettük a labdát, ebből pedig kontrázhatott az ellenfél. Amikor az ő tizenhatosuk körül elveszítettük a labdát, nem voltunk elég agresszívak, és ezzel sokszor hagytuk, hogy kontrákat vezethessenek. Azt hiszem, hogy a felíveléseiket viszont nagyon jól kontrolláltuk."

Nyugalmat kért a csapattól - az volt végül, vagy még lehetett volna nyugodtabb?

"A csapat végig kontrolláltan játszott, és amikor látszott, hogy meglehet a győzelem, akkor a csapat végig erre összpontosított."

"Nem lehet mindig nyerni olyankor, amikor szinte végig az ellenfél térfelén vagy. Örömmel láttam, hogy a csapat végig koncentrált és egységes maradt."

Fog változtatni a felálláson annak érdekében, hogy két csatárral, és mögötte egy irányítóval játsszon a csapat?

"Meglátjuk, jelenleg a csapat két különböző felállásban képes játszani. Két klasszikus középcsatárral jelenleg nehéz lenne, de 4 középpályás szerepeltetésére készen állunk, ahol egy klasszikus 10-es irányítana. Többé kevésbé a csapat játszott így is."

"Bizonyos esetekben, bizonyos meccseken, amikor nem nyerünk, akkor előfordulhat, hogy két csatárral próbálkozunk, de hogy így kezdjünk meccset, arra jelenleg nincs esély, a csapat nem gyakorolta ezt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Udinese, Serie A