Fonseca: Feltüzelve várjuk 2021-et

Fonseca: Feltüzelve várjuk 2021-et

Vasárnap a Sampdoria ellen kezdi meg a 2021-es évet Paulo Fonseca csapata.

Miként várja a csapat az új év első mérkőzését?

"A csapat jól van, alig várták az újrakezdést, és készen állnak arra, hogy a lehető legjobban kezdjük az új évet."

Hamarosan érkezik a klub új igazgatója, Tiago Pinto. Beszélt már vele? Mikor kezdenek el dolgozni az átigazolási piaccal kapcsolatos stratégián?

"Igen, beszéltünk, és várjuk, hogy megérkezzen, hogy tovább folytathassuk a megbeszéléseket. De folyamatosan kapcsolatban vagyunk."

Más európai top bajnokságban nincs annyi 30 fölötti olyan játékos, aki ilyen komoly hatással van a csapataik szereplésére, mint Olaszországban. Például Edin Dzeko és Fabio Quagliarella többek között. Mi a véleménye erről,

"Szerintem egy futballistánál nem az évek számítanak, hanem a teljesítmény. Ez pedig azt mutatja, hogy mindkét említett játékos igazi profi, akik még mindig képesek nagyon jó teljesítményre a pályán."

Bryan Cristante egy sárgára van az eltiltástól. Játszik holnap?

"Meglátjuk holnap."

Jobb lett volna, ha kicsit hosszabb a téli szünet? 

"Jó lett volna, de sajnos erre most nincs lehetőség. Nagyon sok mérkőzést kell lejátszani."

Javier Pastore benne lesz a holnapi keretben?

"Pastore még nem áll készen, csak ezen a héten kezdett el edzeni, és még egyéni edzésprogramot kell követnie. Szóval semmi esély arra, hogy holnap számítsak rá."

Régebben párszor utalt rá, hogy a csapata fáradt, mi a helyzet most?

"A csapat jól van, jól mennek az edzések, és mindenki nagyon motivált. Amikor a csapat motivált, olyankor minden sokkal könnyebb, de a csapat fizikálisan jó állapotban van."

Az a Marco Guida vezeti a holnapi találkozót, aki a VAR-t irányította a Sassuolo elleni mérkőzésen. Mit gondol erről?

"A Sassuolo elleni mérkőzés nem volt a játékvezetők legjobban sikerült találkozója, ahogy ezt már régebben is mondtam, de a holnapi meccs játékvezetésével kapcsolatban mindenképpen magabiztos vagyok."

Holnap egy olyan csapat ellen játszik majd a Roma, amelynek edzője nagyon okos, és tudja miként használja ki az ellenfél gyenge pontjait. Hasonló edző Stefano Pioli, aki csapatával vezeti a bajnokságot. Mit gondol, manapság jobb az, ha minden ellenfélre másféle taktikát talál ki, vagy érdemesebb egy egységes identitáson dolgozni?

"Mindkettő nagyon fontos. Fontos, hogy legyen egy tiszta identitása a csapatnak, de Olaszországban minden egyes mérkőzés különleges, ezért mindegyikre óvatosan kell felkészülni."

A héten a csapat nagyon sok fitnesz munkát végzett. Miként építette fel a heti programot?

"Mindössze pár napra álltunk le, szóval nagy változás nem állt be a játékosok fizikai állapotában. Az első napon egyéni edzéseket végeztek a játékosok a Koronavírussal kapcsolatos protokoll miatt. Pár játékos más országban volt, ezért volt szükség erre a pár óvintézkedésre."

Milyen ellenfél a Sampdoria?

"A genovai csapat tiszteletet érdemel, remek szezont futnak, Claudio Ranieri remek munkát végez. A nagy csapatok ellen mindig jól szerepeltek, emiatt is nagyon nehéz meccsre számítok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Sampdoria, Serie A