Fonseca: Fantasztikus hangulatú mérkőzés volt

Fonseca: Fantasztikus hangulatú mérkőzés volt

Először kóstolhatott bele a derbik hangulatába Paulo Fonseca, ahol a Roma 1:1-es döntetlent ért el a Lazio ellen.

A Roma az első félidőben Kolarov tizenegyesével szerezte meg a vezetést a Lazio "vendégeként", majd miután mindkét csapat rengeteg helyzetet kialakított és elpuskázott, a Lazio a második félidő közepén egyenlített.

A mérkőzés után a portugál szakember elismerte, hogy csapata több területen is teljesíthetett volna jobban, de biztos abban, hogy tovább fognak fejlődni.

"Nem ezt az eredményt szerettük volna, de egy nagyon jó csapat volt az ellenfelünk."- jegyezte meg Fonseca.

"Megszereztük a vezetést, és ezt követően sokkal jobban kézben kellett volna tartanunk a meccset annál, mint ahogy sikerült, de a Laziót is elismerés illeti, mert igen megnehezítette a dolgunkat. Folytatjuk a munkát, hogy még jobbak legyünk."

Hogyan összegezné a meccset?

"Rendkívüli meccs volt ez a futball szerelmeseinek, hatalmas megtiszteltetés volt a részese lenni. A szurkolók nagyszerű játékban részesültek két olyan csapat által, melyek végig tiszteletben tartották egymást, és rengeteg helyzetet kidolgoztak. Nagyszerű látvány volt."

Nem volt Edin Dzeko túlságosan magárahagyatott a többiek által?

"De, ez így volt sajnos. A Lazio bizonyos esetekben eléggé beszorított minket, ilyenkor Dzeko eléggé elszigetelődött a többiektől, mikor elkezdtük kihozni a labdát. A bal szélen elég sok bajt okozott a Lazio, ami azzal járt, hogy sokszor kellett visszahúzódnunk."

Milyen benyomást keltett az első derbi?

"Nagyon izgalmas volt, a lelátón pedig fantasztikus volt a hangulat. Egy edzőnek elég nehéz megbirkóznia az ekkora izgatottsággal, az ilyen meccsek pont azok, amik pár évvel megrövidítik az ember életét. Két jól játszó csapat meccse volt ez, ami jó reklámja volt a futballnak."

Mit gondol, Dzeko mögött a támadó középpályásoknak keményebb munkát kellene végezniük annak érdekében, hogy feljebb sikerüljön visszaszerezni a labdát?

"Sajnos a bemelegítésnél Zappacosta megsérült, ezért pár dolgot újra kellett gondolnunk, és így került Kluivert a kezdőbe. A letámadásunk nem volt hatásos, de mindig nehéz egy olyan csapatot letámadni, amelyik 3 védővel játszik. Próbáltunk egységesek maradni, de mondom, a Lazio játékosai elég sok problémát okoztak nekünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Lazio, Serie A