Fonseca: Ezt megérdemelte a csapat

Fonseca: Ezt megérdemelte a csapat

A portugál szakember szerint a játékosok a fájdalomküszöbüket átlépve tettek meg mindent a győzelemért.

Hiába játszott csütörtökön még nemzetközi kupameccset a Roma, melynek következtében a csapat nagy része fáradtan lépett pályára, így is sikerült legyőznie az AC Milan együttesét.

"A játékosok jó teljesítményt nyújtottak, és nagyot küzdöttek, de lássuk be, nagyon nehéz heti 3 meccset játszani jelen pillanatban, szóval a srácok megérdemlik ezt a sikert."- mondta a mérkőzés után Fonseca a Sky Sport Italia-nak.

"Zaniolo remek meccset játszott, nagyon fontos gólt szerzett, és szereztünk három nagyon, nagyon fontos pontot."

Alessandro Florenzi a kispadon kapott csak helyet, és még akkor sem állt be, amikor Leonardo Spinazzolát le kellett cserélni.

"Amikor Spinazzola izomfájdalmat érzett azt gondoltam, hogy jól kell védekeznünk, különösen az olyan gyors játékosokkal szemben, mint Rafael Leao a bal szélen. Cetin gyorsabb játékos, és sokkal inkább védekező stílusú, emellett fizikálisan is erősebb, emiatt döntöttem mellette."

Javier Pastore a vártnál több játékpercet kapott mostanában a sok sérülésnek köszönhetően, de talán Roma mezben most nyújtotta a legjobb teljesítményt.

"Ne felejtsük el, hogy heti 3 meccset játszott Pastore, de ennek ellenére ma este megmutatta, hogy milyen az igazi tudása, és hogy mennyire profi."

A sérüléshullám ellenére a Roma mindössze egy pontra van a negyedik Napolitól.

"Jelen pillanatban most mindig csak a következő meccsel szabad foglalkoznunk, a tabellával nem foglalkozunk, az most kevésbé fontos számunkra."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Fonseca, Milan, Serie A