Fonseca: Elégedett vagyok a csapat hatékonyságával

Fonseca: Elégedett vagyok a csapat hatékonyságával

A portugál mester elégedett volt csapata Udinese elleni helyzetkihasználásával a 3:0-ra végződött találkozón.

Elégedett a játékosok mérkőzésen mutatott hozzáállásával?

"Nagyon is. Tényleg nagyon jól kezdtük a találkozót, szereztünk két gólt, rengeteg helyzetünk volt, majd a második félidőben végig kézben tartottuk a mérkőzést. Nagyon fontos volt, hogy ne kapjunk gólt, és szerintem összességében jól játszottunk."

Gonzalo Villar azt csinálta a mérkőzésen, amit kért tőle?

"Igen, nagyon fontos volt, hogy De Pault szorosan őrizze valaki és folyamatosan nyomás alatt tartsa, mert Rodrigo nagyon jó játékos, akinek a teljesítménye komolyan befolyásolja az Udinese játékát. Villar nagyon jól megoldotta a feladatát, és amikor nálunk volt a labda akkor is jól játszott. Ahogy mondtam, fontos volt, hogy De Paulnak ne legyen sok helye és ideje irányítani a játékot, Villar pedig tökéletesen megoldotta ezt a feladatot."

A képességeiket figyelembe véve, Dzeko vagy Mayoral illik jobban a csapat által játszott játékstílusba?

"Két teljesen különböző játékosról beszélünk, és az adott meccsen, és az ellenfél védekezési stílusán múlik hogy ki játszik. Mayoral védelem mögé kerülései nagyon hasznosak, és habár gólt nem szerzett, sokat segített a csapatnak. Aztán a második félidőre beállt Dzeko, mivel egy kicsit nyomás alá kerültünk, és mivel Dzeko sokkal jobban képes megtartani a labdát, így mindenképpen rá volt szükségünk. Viszont Dzeko is többször megpróbált a védelem mögé kerülni, szóval mindketten jól játszottak."

A Roma ebben a szezonban nagyon jól szerepel a tabella második felében tanyázó csapatok ellen, de mi kell ahhoz, hogy a többiek ellen is sikeres legyen?

"Mindenekelőtt az eredményeken kell javítanunk. Viszont ha megnézzük a Juventus elleni mérkőzést, akkor láthatjuk, hogy komoly teljesítményt nyújtottunk, csak a végső döntéseknél hoztunk rendszerint rossz döntést. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a top csapatok ellen is jól szerepeljünk, de ma minden a 3 pontról szólt, amit sikerült megszereznünk."

Hogyan dönti el, hogy Bryan Cristantét hol játszatja? A jövőben középső védő válhat belőle?

"Igen, ahogy már korábban is mondtam, Bryan nagyon okos játékos. Tegnap Kumbulla megsérült, ezért kellett most őt ott szerepeltetni, ahol már párszor játszott ebben a szezonban. Nagyon jól játszott, nem hagyta az ellenfelet, hogy a védelem mögé kerüljön. A pályán egy igazi vezér, aki sokat segít az egész csapatnak."

Mi a véleménye Veretout mai teljesítményével?

"Beszélgettünk a gólszerzésről. Van egy fogadásom vele, hogy hány gólt fog szerezni idén. A szezon előtt mondtam neki, hogy legalább 10 gólt kell szereznie, majd amikor lecseréltem és jött le megkérdeztem, hogy még mennyi kell neki ehhez, mire azt válaszolta, hogy: 1."

"Veretout mozgásai nagyon fontosak a csapatjáték szempontjából. Veretout nagyon sok szabad területet hoz létre az elfutásaival, és ezzel a többiek előtt adódik sokkal több lehetőség."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Udinese, Serie A