Fonseca elégedett a csapat válaszával

Fonseca elégedett a csapat válaszával

A vasárnapi hazai vereséget idegenben a Fiorentina ellen javította ki a Roma szerda este.

Mennyire volt fontos nyerni?

"Nagyon nehéz meccs volt, de szerintem megérdemelten nyertünk, főleg a második félidei teljesítményünk miatt. Sok helyzetünk volt, hátul pedig magabiztosak voltunk. Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk Firenzében."

Mennyire fontos a csapat számára, hogy Amadou Diawara kezdi visszanyerni a formáját?

"Nagyon sokáig nem játszhatott, de amióta visszatért, egyre jobban játszik. A Fiorentina ellen a gólján kívül is remek teljesítményt nyújtott. Nagyon örülök annak, hogy személyében további lehetőség áll rendelkezésemre."

Ez a siker levett némi terhet a csapat válláról?

"Nagyon nehéz arról beszélni, hogy mi az ami megkönnyíti a dolgokat, de mindenképpen fontos volt, hogy a Milan elleni meccs után nyerni tudjunk. A csapat pedig megfelelő választ adott. Fontos volt, hogy a csapat felismerje miben kell javulni, a csapat hozzáállása megfelelő volt, és megnyertünk egy olyan meccset, amit meg kellett nyerni."

Úgy tűnik, hogy a csapat magabiztos védekezése nagyban függ a középpályától: amikor Veretout mellett Pellegrini és Villar játszik, akkor nagyon kreatív a középpálya, viszont Cristantéval és Diawarával sokkal nagyobb biztonságban van a védelem.

"A védelemben kellett használnunk Cristantét, mert nem volt más belső védőnk, míg Diawara sem volt még 100%-os. Viszont az igaz, hogy ezen a meccsen a csapat védekezése sokkal magabiztosabb volt Diawarával a középpályán."

Mennyire komoly Veretout sérülése? És miről beszélt Pedroval a meccs előtt?

"Pedroval egy sima edző-játékos közti beszélgetésem volt, pár apró dolgot beszéltünk meg, hogy hogyan játszott, mikor csereként pályára lépett vasárnap, és hogy miben tud fejlődni. Veretoutnak izomproblémája van, majd ki kell vizsgálni, hogy mennyire súlyos a helyzet."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Fiorentina, Serie A