Fonseca: Dzeko készen áll a játékra

Fonseca: Dzeko készen áll a játékra

Rangadóval kezdődik a Serie A legújabb fordulója, miután a listavezető Inter a 4. helyen álló Romát fogadja péntek este.

Mi a helyzet Dzekóval, készen áll a játékra?

"Pár napig nem edzett velünk, de ma már igen, és most készen áll a játékra. Viszont nem akarok többet mondani a csapatról, hogy kik fognak játszani."

Mitől tart a legjobban az Interrel kapcsolatban?

"Conte fantasztikus edző, az Inter remek formában van, és világos, egyértelmű játékstílusa van. Nagyon nehéz meccsre számítok."

Mi a helyzet Henrikh Mkhitaryannal, Diego Perottival és Justin Kluiverttel?

"Mkhitaryan és Perotti már jó fizikai állapotban vannak, viszont Kluivert esetében hiába voltak a teszt eredményei negatívak, továbbra is érez némi fájdalmat, így ő nem fog játszani."

Előfordulhat, hogy Davide Santon sorozatban harmadszor is pályára lép majd?

"Egymás után két meccsen is jó teljesítményt nyújtott. Azon a poszton több játékosom is van: Santon, Spinazzola, és Florenzi. A három közül valamelyik fog játszani."

Nehéz lesz a három védővel felálló Inter ellen játszani?

"Számos nehézség van, mert az Inter a játék minden elemében nagyon erős. A támadásokat hátulról három belső védővel kezdik el felépíteni, és a játékuk nagyon dinamikus. Játszottunk sokszor olyan csapat ellen, akik három védős rendszerben játszanak, szóval nem lesz újdonság."

Az utóbbi időben számos dicséretett kapott amiatt, mert remekül tudott alkalmazkodni a különböző helyzetekhez. A holnapi meccs komoly teszt lesz?

"Ezek azok a meccsek, amiket játszani akarunk. Szerintem ez most hatalmas lehetőség lesz arra, hogy bebizonyítsuk, jó formában vagyunk. Olaszország jelenlegi egyik legjobb csapata ellen játszunk majd, rengeteg szurkoló előtt egy csodás stadionban, de ettől még nekem nem különleges mérkőzés."

Dzeko játszani fog, vagy megvárják vele a holnapi napot, hogy kiderüljön milyen állapotban van?

"Erre már válaszoltam, szóval most azt mondom, hogy nem fog."

Florenzi alternatívája lehet Kluivertnek?

"Igen!"

Nem gondolja, hogy köszönettel tartozik Conténak azért, mert az ő neve is szóba került a nyáron, de végül Ön lett a Roma edzője?

"Nem foglalkozom más edzőkkel, én vagyok most a Roma edzője, ami számomra hatalmas megtiszteltetés."

Mit gondol, mire lesz szüksége ahhoz, hogy megfékezze az Inter két csatárát?

"A mérkőzésre nagy körültekintéssel készültünk. Az Internek két nagyon jó csatára van, ezért mindenképpen komoly fegyelemre lesz szükség a védelemben. Számos helyzetre felkészültünk, amiről azt gondoljuk, hogy alkalmasak az Inter játékához."

Mit gondol Cengiz Ünder jelenlegi formájáról?

"Javulnia kell, ez egyértelmű. A Verona ellen nem játszott jól, szóval van miben fejlődnie. Sérült volt, de taktikai szempontból sokat kell fejlődnie, különösen a védekezést illetően."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Inter, Serie A