Fonseca dühös a második félidei zárlat miatt

Fonseca dühös a második félidei zárlat miatt

Hiába vezetett az első félidőben az Inter ellen a Roma, a második félidei zárlatot követően kapaszkodni kellett a döntetlenért.

A Romát is a végső esélyesek közé sorolja azután, hogy a végén sikerült egyenlíteni az Inter ellen?

"Nehéz nekem erről a meccsről beszélni, mert szerintem az első félidőben jól játszottunk, majd a második félidő első 15 percében nem voltunk már ugyanaz a csapat. Aztán az Inter második gólját követően újra megtaláltuk magunkat, szinte végig az ő tizenhatosuk közelében futballoztunk. Sajnos az a 15-20 perc rövidzárlat végzetes volt."

Nem a fizikai fáradtsággal magyarázható az a rövidzárlat?

"Nem, mert a meccs végén megint úgy játszottunk, ahogy az elején is."

Bryan Cristante beállása fizikálisan is jót tett a csapatnak, és egyben sokkal direktebb játékot is játszottak.

"Bryan nagyon jól játszott csereként beállva, komoly hatással volt a meccsre. Az igazság az, hogy a letámadásainkhoz szükség van Veretoutra, de Bryan helyette beállva nagyon jól csinálta."

Abban a 15-20 percben úgy tűnt, mintha a csapat nem lett volna képes a szoros emberfogásos védekezésre...

"Az Inter úgy kezdte a második félidőt, hogy Brozovic és Vidal sokkal mélyebbre mentek, és innentől képtelenek voltunk őket hatékonyan letámadni. Egy olyan csapat ellen pedig, mint az Inter, nagyon nehéz így játszani."

Középpályást keresnek a januári átigazolási időszakban?

"Ez egyáltalán nem cél. Jelen pillanatban Villar nagyon jó formában van, és még ott van Veretout, Cristante, Diawara és Pellegrini, aki számos poszton tud játszani."

Mennyire lehet fontos a csapat számára a mérkőzés befejező szakasza? Ez is előrelépés lenne?

"Egy olyan csapat ellen, mint az Inter fontos, hogy megértsük, folyamatosan agresszív játékra van szükség. Egy ilyen típusú csapat ellen nem engedhetünk meg magunknak semmilyen hibát."

Adhat lökést a hamarosan következő derbire ez az eredmény?

"Az egy teljesen más meccs lesz, egy újabb nehéz mérkőzés - a Lazio nagyon jó csapat. Meg kell értenünk és foglalkozni kell azzal, hogy miben javulhatunk, és mi az, amit meg kell tartanunk ahhoz, hogy remek derbit játszhassunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Inter, Serie A