Fonseca: Darboe jelentette a különbséget

Fonseca: Darboe jelentette a különbséget

Paulo Fonseca úgy véli, hogy a fiatal középpályás hatalmas szerepet játszott abban, hogy a Roma végre nyert egy rangadót.

A 2:0-és Roma-siker azt jelenti, hogy a Lazio már biztosan nem végez BL-t érő helyen, míg a Roma nagy eséllyel a 7. pozícióban fejezi be a bajnokságot.

"Elégedett vagyok, mert megnyertük a derbit, és ezt szeretném megosztani a szurkolókkal. Mindig is közel álltak hozzánk, és nagyon szerettük volna megajándékozni őket ezzel a sikerrek." - mondta Fonseca a DAZN-nek.

"Jól felkészültünk, a srácok koncentráltak voltak, és nem engedtük, hogy a Lazio azt a futballstílust játssza, amit szeret. Végig nagyon kiegyensúlyozottak voltunk."

A Roma látszólag átalakult, mióta a Manchester United elleni Európa Liga-elődöntő visszavágóján lecserélte a háromvédős rendszert és a 4-2-3-1-re váltott.

"Őszinték leszünk, már az első manchesteri mérkőzésen váltottunk. Úgy gondoltam, hogy a második mérkőzésen kicsit több kockázatot kell vállalnunk, aztán akkor, és a következő meccseken is jól játszottunk, így nem volt okunk változtatni, amikor már megtaláltuk a formánkat."

"Azt hiszem Darboe érkezésével is sokat javultunk. Ő fiatal, de hihetetlen bátor, mindig előre tekint, és az egyensúly megváltoztatásával segített az egész csapatnak javulni. A rendszer megváltoztatása is számított, de hogy teljesen őszinte legyek, ez a fiatal srác jelentette a különbséget. Ritka, hogy valaki ilyen fiatal, aki ennyire magabiztos és nyugodt a labdával."

"Egy plusz emberrel a középpályán a csapat sokkal kényelmesebbnek érzi magát, Darboe pedig a védelemnek ad pluszt. Emellett végig koncentráltak voltunk, és nem hibáztunk. Nyilvánvalóan azt kívánjuk, bárcsak az egész szezonban ilyen koncentráltak lettünk volna, de ezen sajnálkozni már nincs értelme."

José Mourinho a következő szezontól veszi át a csapat irányítását, és Fonseca ismét dicséretet kapott azért az úriemberhez méltó hozzáállásért, ahogyan az egész helyzetet kezelte.

"José tudja, hogy itt vagyok, ha bármilyen tanácsot szeretne kérni a csapattal kapcsolatban."- tette hozzá a portugál szakember.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Fonseca, Lazio, Serie A