Fonseca: Csalódott vagyok a látott teljesítmény miatt

Fonseca: Csalódott vagyok a látott teljesítmény miatt

Dries Mertens duplájával a Napoli sima győzelmet aratott vasárnap este a Roma otthonában.

Nem az első alkalom, hogy a Roma ennyire szenved, mint most. Mi erre a magyarázat?

"Talán mi nem rendelkezünk azzal a fajta mentalitással, ami ahhoz kell, hogy az ilyen szintű csapatokkal felvegyük a versenyt. Az első félidőben úgy tűnt, hogy teljesen bátortalan a csapat, nem volt meg a megfelelő hozzáállás, míg a második félidő teljesen más volt. Ott már megpróbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést."

Kinek a felelőssége ez?

"Mindannyiunk felelőssége. De amikor félünk a vereségtől, félünk játszani, akkor minden sokkal nehezebb lesz. A második félidőben viszont már azt láttam hogy ez a csapat képes lenne rá."

Ez a mérkőzés csapat igazi képességeit mutatta?

"Ha nem játszottunk volna úgy a második félidőben, akkor kiállnék és azt mondanám, hogy ez egyértelmű játéktudás kérdése. De nem erről van szó. Hogy az első félidőben miért nem így játszottunk? Akkor szinte végig a Napoli térfelén  tartózkodtunk, és már nem voltak helyzeteik. Teljesen más volt a csapat hozzáállása az első félideihez képest."

Van még esély a BL-helyezések egyikére?

"Folytatnunk kell a harcot, bár ha úgy fogunk játszani, mint az első félidőben, akkor nehéz lesz. Nehéz elfogadni a két játékrész közötti különbséget. A fáradtság nem kifogás, mert a második játékrészben teljesen más tempóban futballoztunk."

Az öltözőben nem téma az, hogy miért szenved a csapat a top együttesekkel szemben, míg például az EL-ben jól szerepel?

"Őszintén, nagyon nehéz a Napolit letámadni. Viszont azt is nehéz megmagyarázni, hogy miért nem tudunk ugyanazzal a hozzáállással focizni az egész 90 perc alatt. Való igaz, hogy a top csapatok elleni gyenge szereplésünk plusz terhet rak a vállunkra, de ezen csak mi tudunk változtatni. Elfogadhatatlan, hogy nem a megfelelő hozzáállással megyünk ki a pályára."

Lorenzo Pellegrinivel és Amadou Diawarával a középpályán mindig gond a pálya középső része.

"Azt hiszem a fő taktikai probléma az volt az első félidőben, hogy hagytuk a széleket megjátszani anélkül, hogy letámadtunk volna. Aztán ebből szabad területeik lettek, nálunk pedig az agresszivitás hiányzott."

A hibák kiküszöbölése miatt újra átnézik majd, hogy miként lehetne másként felkészülni a mérkőzésre?

"Nincs túl sok időnk felkészülni a meccsekre, mindegyikre nagyjából 1 nap. Viszont azt meg kell értenünk, hogy a top csapatok ellen ha hiányzik a sikeréhség, akkor minden sokkal nehezebb lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Napoli, Serie A