Fonseca csalódott a csapat teljesítménye miatt

Fonseca csalódott a csapat teljesítménye miatt

Hiába vezetett félidőben Borja Mayoral góljával a Roma, végül 3:1-re kikapott a Torino vendégeként.

Kijelenthető, hogy a Roma most sokkal inkább az Európa Ligára fókuszál a bajnokság rovására?

"Ennek nem szabadna így lennie. Az igazság az, hogy 2 nap telt még csak el a legutóbbi meccsünk óta, és sok helyen változtattam is az összeállításon. Továbbá van pár kisebb problémánk a belső védőinkkel és a szélső védőkkel, de sajnos nincs sok választási lehetőségem. Ennek ellenére ennél több kellett volna ma. Ha tényleg az van, hogy a csapat inkább az EL-re figyel, akkor jobb lett volna, ha most a Serie A-ra koncentrálnak. Sajnos ma nem így történt."

Az első félidőben akár 2:0 is lehetett volna - mi történt a második játékrészben?

"Igen, korán megszereztük a vezetést, majd több gólszerzési lehetőségünk is volt, de végül nem sikerült betalálni. A második félidőben a Torino jobb volt nálunk, sokkal agresszívebben játszottak, mint mi. Megérdemelten nyertek."

Az Ajax elleni összeszedett játék mintha hiányozna a bajnokságban.

"Ez olyan dolog, ami párszor fordult elő a bajnokságban, ma újra. Az EL-ben sokkal összeszedettebbnek, koncentráltabbnak tűnik a csapat."

Van még remény a negyedik helyre?

"Őszintén, még mindig van valamennyi esély, de nagyon nehéz lesz."

Az ideális csapatában vannak olyan játékosok, akik nélkülözhetetlenek?

"Van néhány elem, ami roppant fontos volt a szezon során. Spinazzola remek szezont futott eddig. Sajnos ma nem tudtam bevetni Calafiorit sem, mert az Ajax elleni meccs után nagyon fáradt volt. Nem számíthattam Mancinire sem, hiszen szinte az összes legutóbbi meccsen játszott. És amikor ennyit kell változtatnod, akkor előfordul az olyan, mint ma."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Torino, Serie A